• 1
  • 2
Съвети за начинаещи готвачи.
booooo55 - специалист
:partyman:
mici - специалист
Използувам темата да попитам: какво означава номерът на спагетиге :?: ? В магазина видях спагети от една и съща марка с три различни номера: №6, №8 и №10. Т.нар. "консултантка" на щанда ми отговори уклончиво, че от номера май :? зависи колко се развират (набъбват, омекват), но не беше сигурна :sad: . Та кой номер за какво се ползува и кой да предпочитам - някой ще ме светне ли :idea: ?
VLADO66 - майстор
Номера означава диаметър на спагетите :wink:
Съни - специалист
Да кажа и аз че номерът на опаковката означава колко са дебели спагетите. Колко ще се варят пак там пише, но е различно на различните марки. Това беше едно от първите неща дето се образовах щотоууууу моичкия ги люби кат фиде, сиреч големите номера, но аз пък щото вкъщи се готви квото аз кажа се придържам към 5 на барилата или 6 на останалите марки. И за да не поучавам само тук ето и едни сътворени от мен спагетки

Изображение
VLADO66 - майстор
Съни написа:
Да кажа и аз че номерът на опаковката означава колко са дебели спагетите. Колко ще се варят пак там пише, но е различно на различните марки. Това беше едно от първите неща дето се образовах щотоууууу моичкия ги люби кат фиде, сиреч големите номера, но аз пък щото вкъщи се готви квото аз кажа се придържам към 5 на барилата или 6 на останалите марки. И за да не поучавам само тук ето и едни сътворени от мен спагетки

Изображение
Ашкулсун =D>
Съни - специалист
Благодаря. Аз с това се измъквам всеки път като се чудя какво да сътворя, а чакам гости след 5м. И тез са от едно такова гости след едно много нещастно телешко варено дет не стана в срок.
Svetoslavoff1 - майстор
... и купичка с настърган пармезан...
... и каничка домашно винце...
  • 1
  • 2

Тема "Спагети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: