Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kolev_k - специалист
И аз търся кантал.Възможно най-дебел(колкото по-дебел,по-добре.Фирмата плаща тока)Някой ако има инфо да свирка!Благодарско предварително!
Synthy - специалист
Вече имам 1кг. кантал 0.7х0.125мм :) Имам да омотая целият климатик в кантал :D
Мястото от което го купих - продавалник. Не ми се разкарваше до центъра, а и я има моят размер я не. Не че този е много удачен, но по-тънък не намерих да продава някой. Така че който търси - намира. В продавалника има доста оферти и различни размери, като цените са поносими според мен.
Synthy - специалист
Така, с кантала нищо не стана - касетата не работи с това, което му навих. Казвате с проводник от поялник - пробвано ли е, работи ли? И някаква идея защо не работи с проводника, който сложих? Специфичното съпротивление на оригиналният е 12.6ома на метър, а този, който купих е 16.1 ома на метър. Дължината е 136см, и не мисля че е чак толкова фрапираща разликата. Дебелината обаче е различна, този новият е доста по-дебел от оригиналният.
MamaMy - майстор
Това на какъв принцип работи? Този проводник нагрява ли се или ...?
Synthy - специалист
Не се нагрява, създава електромагнитно поле с 5kV напрежение и така генерира озон. Обаче не става с кантал. Волфрам също не е. Идея от къде да купя нихром 0.05мм ? Кантал намерих сравнително лесно, обаче нихром.. само руски сайтове излизат от гуглето :(
Synthy - специалист
Говорих с едни производители от Украйна. Човека каза, че метър 0.03мм нихром може да ми продаде за 25$/m. Това нормална цена ли е, или просто защото искам 5м, цената е такава?

Аз лично приключих с търсенето :)
Ето от къде мисля занапред да се сдобивам с тези метали:
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_trksi ... &_from=R40
MamaMy - майстор
Попитах съвсем целенасочено. В аналоговите копирни машини се използваха коротрони за зареждане и трансфериране на изображението от фотобарабана. Представляваха много тънка иридиева нишка със златно покритие. Ето това например.
Synthy - специалист
Щом е било целенасочено - обясни, моля! Не разбирам връзката. Ако имаш предвид да сложа такава нишка - това в касетата не е златно (или със златно покритие).
MamaMy - майстор
Идеята е, че щом не се нагрява нишката, значи не ти трябва съпротивителна такава. Тук в случая показвам какво може да се ползва. Нишката е позлатена за да не нагаря и да се трупат боклуци. Това при теб просто няма никакво значение. Въпроса е, че е жилава и съвсем спокойно може да я навиеш там. Като цена също не е много скъпа. Аз съм купувал ролките и по 100 лв.

PP Ето ти още колкото искаш жица за корона. Не става добре с друго. Гарантирам.
Synthy - специалист
Добре, а тогава защо не стана със стоманена такава, имаш ли идея? Оригиналната нишка има около 12 ома на метър съпротивление. Според мен има значение от какъв материал е направена. Обаче не мога да си обясня какво е значение на материала.

Тема "Кантал/Нихром София" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: