• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 83
Всичко за дърводелството
profesionalist_wood - майстор
markov_75 написа:
Ха здравейте!Малко да ви подосаждам с великата ми машина.Обадих се на младежа от строй.бг.Той ме прати на сервиза,те взеха да ме убеждават че изместването на вала можело да се компенсира с ножовете :? Сетне пак се обадих на младежа,обясних му какво ми казаха от сервиза и че това което ме карат да направя не е решение на проблема.Отговори ми да му я пратя и да се опитат да отстранят проблема,пък ако не можело да ми прати друга машина,но трябвало да се изчака новата пратка от Франция понеже бил продал всички налични машини :lol: .Та вчера дойде човек от фирмата и взе машината,та да видим какво ще стане.
Какво стана с абрихта? Поправиха ли го? :?
markov_75 - специалист
Преди дни ми го докараха,но понеже не съм в града а на почивка,незнам какво са направили,като се пребера ще видя,но не очаквам чудеса :lol: :lol:
markov_75 - специалист
Брех,ставали и чудеса!Днес я пробвах и останах приятно изненадан.В сравнение с началото когато ми я докараха сега работи перфектно.Щраймуса взима равномерно материала и няма никаво разминаване в дебелината на обработвания материал.А в началото не бе така.Пичовете от сервиза на Евромастер от Стара Загора добре са си свършили работата,в гаранцията са писали че са направили настройка и калиброване.Като абрихт няма да я ползвам понеже си изцентрих стария от механотехникума в Ямбол,трябваше ми малък и компактен щрайхмус и след куп ядове вече го имам :supz: ,дано само повече не ми създава ядове.Ако някой иска да си взима такава машина ще трябва да минава през сервиза че заводските настройки са :axe: ,ама най-добре да не си взима :-D
griffin - майстор
Колега правили са доработки :-) най-вероятно.
Аз тия дни се занимавам с поддръжка на машинариите и почнах от банцинга и лентовото шлайфче е как китайците не са успели да докарат съосност на 2 или 3 колелца не ми го побира главата. Та след побългаряване дет се вика и игра на котка и мишка машините успях да изцедя доста по добра работа за двигателите и частите с които са напълнени. Но китаеца като е крал чертежите на машината не се е сетил че има тук таме и някоя тънкост :-).
Поздрави за щтрайхмуса щом в крайна сметка ти върши работа :-).
пишман_майстор - майстор
Колеги , повредих си ножовете (ударих скрито пиронче :cry: ) на щраймусчето си Ryobi ETP1531AK .То кат' го гледам си има голяма рода :-D и все нещо ще пасне за него .Откъде да си купя тук в Бг такива ножове :hilfe: Една снимчица от нета ,че ме мързи да го фотам сега :)
Прикачен файл:
Ryobi ETP1531AK.jpg
Ryobi ETP1531AK.jpg (52.49 KиБ) Видяна 5416 пъти
П.п. м/у другото имам една резерва , утре ще я снимам ,да видя какво пише по нея , но си търся за всеки случай един доп.комплект ,и друго- подлежат ли на точене по принцип,че аз се пробах вече един път,стана екстра, но ...май повече няма да мога да ги точа,че удара е доста кофти и язвата е голяма.....
пишман_майстор написа:
Колеги , повредих си ножовете (ударих скрито пиронче :cry: ) на щраймусчето си Ryobi ETP1531AK .То кат' го гледам си има голяма рода :-D и все нещо ще пасне за него .Откъде да си купя тук в Бг такива ножове :hilfe: Една снимчица от нета ,че ме мързи да го фотам сега :)
Прикачен файл:
Ryobi ETP1531AK.jpg
П.п. м/у другото имам една резерва , утре ще я снимам ,да видя какво пише по нея , но си търся за всеки случай един доп.комплект ,и друго- подлежат ли на точене по принцип,че аз се пробах вече един път,стана екстра, но ...май повече няма да мога да ги точа,че удара е доста кофти и язвата е голяма.....
Ами RYOBI имат представителство точно срещу мола на Стамболийски. :drinkers: Могат да ги изпишат ножовете,въпреки че служителите им нещо са мързеливи,преди време ходих в магазина им заради сгъваемия им циркуляр който не го купих заради кекавия им предпазител
пишман_майстор - майстор
Да , знам ги аз тях :-D http://spiral.bg/ за тях ли става въпрос ? Иначе не съм от Софето , но не ми е проблем това.Проблема ми се нарича : липса на комуникация .Преди време опрях до тях и познайте , но комент :evil:. С керпеден им вадех думите , или бяха неосведомени , или просто него ден бяха станали с ..дирника нагоре.А цените им ,малейй ...какво продават тия хора, сякаш техниката ( Риоби) е от DEWALT нагоре! Намирам отде да си купя едно друго, досега не съм опирал за резервна част,но...да не дърпам излишно дявола за опашката..... Просто си мислех ,че тъй като са едно към едно с ....други марки ( спец. за точно този щрайх) има предлагане на ножове за съответната марка (бранд) и на мн. др. места . Ще фотна ножовете утре и ще ги постна да ги видите , па може и да се окаже не чак такъв проблем намирането им ...Благодаря предварително
EDI - майстор
Предполагам ножовете са от масовите размери, виж тук в ПИЛАНА - http://www.pilana.com/bg/abriht-nozhove .ТАШЕВ ГАЛВИНГ на сайта има ножове за щрайхмус, виж и там.
griffin - майстор
http://www.ebay.co.uk/itm/HSS-Planer-Bl ... 0650563566
Колега твоите май се точат ако може погледни само дебелината на самия нож ако е от сорта на 1,5 мм най-ветоятно са от сорта на еднократните което не пречи да се заточат с приспособление де :-). Ако не намериш ножове точно за твоята машина с тия слотчета които държат ножа надолу за блока с болтовете докато го регулираш може да потърсиш ножове без слотове но с сходни параметри на твоите дебелина височина и ширина. За моята машина така и не намерих ножове с подхорящите изрези та пиновете ги прибрах в държача с леко почукване(те са едни тръбички) и в момента съм с ножове които нямат дупки малко е по кофти като се наложи настройка но. Та ако не намериш конкретно и това е само трябва да разпиташ в някоя дърводелска работилница или майстор от де си взема ножове за машините. По принцип правят ако имат заготовка като твоя размер или близък(аз в момента съм с доста по дебели ножове).
пишман_майстор написа:
Да , знам ги аз тях :-D http://spiral.bg/ за тях ли става въпрос ? Иначе не съм от Софето , но не ми е проблем това.Проблема ми се нарича : липса на комуникация .Преди време опрях до тях и познайте , но комент :evil:. С керпеден им вадех думите , или бяха неосведомени , или просто него ден бяха станали с ..дирника нагоре.А цените им ,малейй ...какво продават тия хора, сякаш техниката ( Риоби) е от DEWALT нагоре! Намирам отде да си купя едно друго, досега не съм опирал за резервна част,но...да не дърпам излишно дявола за опашката..... Просто си мислех ,че тъй като са едно към едно с ....други марки ( спец. за точно този щрайх) има предлагане на ножове за съответната марка (бранд) и на мн. др. места . Ще фотна ножовете утре и ще ги постна да ги видите , па може и да се окаже не чак такъв проблем намирането им ...Благодаря предварително
Да може да са скъпи Райоби ама пък англичаните нямат много ласкави мнения за тях :) А и в Англия са три пъти по-евтини но българския търговеца е велик лапач и няма да позволи нещо да струва по-евтино :evil:
Изумително е че машината е едно към едно с моята :? Моята е Фартуулс, френска е.
Има един професионален точилар на ножове до френската гимназия и там могат да помогнат с нещо.Не си и помисляй да ходиш при точиларя на Сточна Гара че преебава всичко,дори не го бива да работи на касовия апарат :-D
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 83

Тема "Избор на щрайхмус" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: