Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Johny - майстор
crez написа:
Имам една дузина релета от руска ракета насител І-та степен не пише на тях на колко волта са,но доколкото знам работят в диапазона от 12 до 60v. Ако има такова с тая сигнатура имаш го.
Веднаж вече го казах: "Много често хората се надсмиват над това, което не разбират."
Мразя тъпите и неумесни подигравки. Бивш офицер от авиацията съм, и съм обслужвал електро и приборното оборудване на самолета/специалност АО, който разбира/, и прекрасно зная какво има в един самолет.
А ти всъщност знаеш ли за какво става въпрос?
velsi - Почетен майстор
А защо мислиш, че някой се надсмива. Аз също имам няколко релета от руска ракета SS... не знам точно каква. Тези дето ги нарязаха.
Johny - майстор
Защото така звучи. Дано да не съм прав. Извинявам се, ако е така. Ами дайте му ги на човека тогава.
Това са те: http://elpri.rosprom.org/rec10.htm . И са големи колкото нокът.
Johny - майстор
Това защо не може да се трие?
Последна промяна от Johny на чет яну 03, 2008 4:36 pm, променено общо 1 път.
emil_v r - майстор
И аз имам такова реле . ако е от враца го подарявам . (имам и двигател )
hygro - майстор
Johny написа:
hygro
Дай още един ракурс. На пръв поглед не ми е познато, но се надявам да определя, ако го покажеш от всякъде. Нещо електрическо е.
Къде ти изчезна поста?!
За да не цапам темата, преместих поста в Говорилнята:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 9445#49445
romanpm - майстор
Стандарта е 26 волта :) , абе много техника е истекла ... :partyman:
Аз бях години в ЗРВ :stumm: , но се спасих навреме - 94 г . :furz:
crez - майстор
Johny написа:
crez написа:
Имам една дузина релета от руска ракета насител І-та степен не пише на тях на колко волта са,но доколкото знам работят в диапазона от 12 до 60v. Ако има такова с тая сигнатура имаш го.
Веднаж вече го казах: "Много често хората се надсмиват над това, което не разбират."
Мразя тъпите и неумесни подигравки. Бивш офицер от авиацията съм, и съм обслужвал електро и приборното оборудване на самолета/специалност АО, който разбира/, и прекрасно зная какво има в един самолет.
А ти всъщност знаеш ли за какво става въпрос?
Никой не ти се надсмива,но след като си авиоинжинер трябва да знаеш,че първата степен на КОСМИЧИСКАТА ракетата носител работи около 2-3 минути и след това се отделя, но направляващите я механизми продължават да работят до падането и в зададения район. Моите части са от такава степен на ракета и много се различават от самолетната електроника. Прибирахме каквото можеше да се свали от тях,акумулатори,помпи,релета,кабели,двигателчета на всички имаше надпис "ОС -особое производство" и ги няма в справочниците.. Работих до място където падаха І степен на ракетите изстрелвани от полигона Плисецк до Архангелск. Помпите бяха страхотни малък габарит,голям дебит ноооо лагерите се мажеха от транспортираната течност.
Johny - майстор
crez
Какви пари, какви 5 лева...??? Къде ги намери тези КОСМИЧЕСКИ ракети?! Тези ракети не летят в космоса. И аз това казвам де, че материите са различни, макар че при братята руси много неща са унифицирани. Института завърших след като напуснах авиацията/ Автоматизация и електрификация на промишлените предприятия/, но това не променя нещата.
sstefanov - майстор
Малко офф:
А да ви се намират от зелените електролитни кондензатори от подобни ракети? Търся такива!

Тема "Реле РЭС10" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: