• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 47
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kabel96 - специалист
Тая за градушка май беше около лев квадрата а тая за птици е наполвина.
http://www.plashilo.com/ И такова имаме от турция ама как да подложа себе си на сериен обстрел.Сега мисля мотор от задна чистачка че такъв имам да му вържа на рамото няколко капачки и да му направя платка която на минута две да дрънка по 10 секунди.В Габрово на етъра продават едни щракалки и мислех да им слагам мотор да ги върти ама все не остава време за експерименти в тая посока.
ivanovbg - майстор
На дървото по крайните клонки да се клатят по силно и най лекия ветрец да ги мърда. Слагай ги като почнат да червеят за да няма време да свикнат. Като обереш черешите пак ги махаш за да ядат гъсениците.
:partyman:

Мрежата за птици е наполовина, ама не пази от градушка. Не знам каква квадратура ти трябва, но ако е за 20 лева повече ... А и е по здрава и не пуска златки - едни такива големи бръмбари... И те си похапват.
infomar
Да не отварям друга тема - някъде бях чел, че за борба с кърлежи и др. подобни се пръскала тревата с разредено във вода масло 1:200, но не мога да разбера как може машинно масло да се смеси с водата, та да се пръска с машинка. Или нещо не съм разбрал. Имаше и друга рецепта с разтваряне във водата на някакви билки... но съм я загубил. Пръскало се ежемесечно и нямало проблем..
Stefan_62 - майстор
Абе пичове ТЕМАТА е "Разсад в домашни условия.", а не как да се предпазим от птици или други гадини :lol:. Хайде стига сте спамили, отворети си тема за проблема в "Говорилнята" или в този подфорум и си пишете там. :drinkers:
Stefan_62 - майстор
Засяхте ли вече семената за разсадите, аз вчера свърших това и сега чакам да поникнат :lol:. Заложих три вида домати, патладжан, два вида камби, сръбски пипер и няколко вида люти пиперичета. Ако станат ще има разсад и за бабите на село :lol: :drinkers:
infomar
Доматите ги засях, но за пипера не е ли рано?
Stefan_62 - майстор
infomar написа:
Доматите ги засях, но за пипера не е ли рано?
Зависи кога ще го сееш на постояно място, най-добре е да се засади 60 дневен разсад /домати, пипер, патладжан/. Аз сея на открито около 30 април- 01-02. май. и като се има впредвид, че семената ще поникнат след около седмица тъкмо ще е готов за началото на май, а и разсъда на пипера става малко по-бавно от доматите.
ina84 - специалист
Здравейте,аз съм кандидат земеделка.Прочетох,че сега се прави разсада за домати,но при какви условия да го слагам-на топло ли ,на хладно ли? :? Навсякъде различно пише.Моля дайте съвет!Разбрах,че седмица преди засяване се калява на хладно,но сега как да го направя?Много ще съм благодарна.От Балчик съм,ако има значение за климата.
Stefan_62 - майстор
ina84 написа:
Здравейте,аз съм кандидат земеделка.Прочетох,че сега се прави разсада за домати,но при какви условия да го слагам-на топло ли ,на хладно ли? :? Навсякъде различно пише.Моля дайте съвет!Разбрах,че седмица преди засяване се калява на хладно,но сега как да го направя?Много ще съм благодарна.От Балчик съм,ако има значение за климата.
Първо добре дошла във форума. Ако се поровиш малко в темити има доста изписано, но като за начало разгледай тези сайтове:
http://www.bgfermer.bg/Article.asp?ArticleId=1772530
http://www.bgfermer.bg/Article.asp?ArticleId=1772528
Потърси и в Гугала там има доста изписано. Успех.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 47

Тема "Разсад в домашни условия." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: