• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bulhomes2 - майстор
Не става тъй лесно. Ето я над бара. И аз си мислех дросела и стартера да са извън нея, но няма как...
Прикачен файл:
STD_033malka.jpg
petromaniq - специалист
Ползвай платката от някоя изтощена енергоспестяваща, като за всеки случай смени мрежовия електролит. И не са 2 баласта, а един разделен на 2 платки - като на по-късата има само дросел и кондензатор, а на другата са останалите елементи трансформатор, транзистори, диоди и други ала-бала.
bulhomes2 - майстор
Тая енергоспестяваща като е 10-12W, а пурата - 36W - няма ли да е проблем?
petromaniq - специалист
Пробвай с 10-12, ако не с 20W.Нали нямаше да бродираш на нея. От опит с 18W 1,2m работят без проблем и надживяват сестрите си със конвенционален и електронен баласт.
bulhomes2 - майстор
Може да пробвам, ако някога ми остане такава крушка. А и това с мрежовия електролит много на "френски" ми звучи. Засега ще изчакам горния дросел.
MamaMy - майстор
Ремонтирай оригинала! Има едни евтини пластмасови шини за 120мм тръби с подобна електроника. Няколко такива ремонтирах до сега и на всичките в по-късата кутийка сменям само кондензатора.
bulhomes2 - майстор
Ми така или иначе не работят - к'во ми пречи да ги разпарчедисам? Мо'е па да са види кое е изпушило...
bulhomes2 - майстор
Рапортувам какво се получи. Дойде китайското захранване и лампата светна с него.

Старите джиджавки ги разглобих и огледах. Не видях нещо видимо почерняло и ги резнах от кабелите им. Мааалко по-късничко (естествено) видях, че на едното има нещо като бушонче, в което не видях жичка. Зае'ах го да го измеря по-късно, но не ми се е мяркало скоро и вероятно е отпътувало от нас...
  • 1
  • 2

Тема "Какво е туй захранване на луминисцентна лампа?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: