Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kukuchev63 - специалист
Здравейте искам да попитам според вас по изгодно ли е да се направи последна плоча с П образен метален профил вместо да е излива плоча.къщата е на един етаж ,РЗП-131 кв най голямото разстояние между стени е шест метра :?
ebahti - майстор
Я поясни малко за какво иде реч!
Tsilkov - майстор
По-принцип е най-евтино да си я направиш с дървен покрив. Другото е че ако си със зидария на края ще ти трябват пояси независимо отгоре какъв е покрива-плоча,стоманени греди или дървени греди.
ebahti - майстор
Прикачен файл:
Copy of Copy of Photo-0064.jpg
Copy of Copy of Photo-0064.jpg (111.64 KиБ) Видяна 5878 пъти
:wink:
kukuchev63 - специалист
ebahti написа:
Я поясни малко за какво иде реч!
проблема е в хола където е осем на шест
и плочата е 18 см .казаха ми че това може да се избегне с пеобразни профили и да се спести желязо и бетон
въпроса ми е дали е възможно да стане така и въобще струва ли си това упражнение и дали че има икономичен ефект в сравнение на изливане на плоча
VLADO66 - майстор
Това може да ти го направи конструктор въпреки че на мен тези хибридни изпълнения не ми харесват.Ако искаш да не ти висят трегери в хола и след като е последна плоча си направи обратни бетонови трегери.
kukuchev63 - специалист
ebahti написа:
Прикачен файл:
Copy of Copy of Photo-0064.jpg
:wink:
благодаря за снимката .казаха ми че отстоянието между стените е голямо и трябва да бъде с пеобразен профил а не с дървени греди
kukuchev63 - специалист
VLADO66 написа:
Това може да ти го направи конструктор въпреки че на мен тези хибридни изпълнения не ми харесват.Ако искаш да не ти висят трегери в хола и след като е последна плоча си направи обратни бетонови трегери.
идеята след това всичко да се скрие с гипскартон
за конструктора знам идеята е ако може някой тук да помогне
за кофраж на колони,греди и плоча 235 кв.м-3055 лв
бетон 33 кубика-4260 лв
армировка 3454 кг-4352 лв
монт армировка-690 лв
въпроса ми е с тези пеобразни профили мога ли да спестя нещо от тези разходи
VLADO66 - майстор
Може да го направиш с метален оставащ кофраж http://www.bigorconstruction.com/combideck.html,а може и с такива греди http://shop.woodbulgaria.com/product.php?ProductID=55 и на тях да окачиш ГК
Последна промяна от VLADO66 на пет фев 22, 2013 4:07 pm, променено общо 1 път.
ebahti - майстор
kukuchev63 написа:
благодаря за снимката .казаха ми че отстоянието между стените е голямо и трябва да бъде с пеобразен профил а не с дървени греди
6м. си е множко,при мен беше 5 м. Върху гредите имам наковани дъски за да се ходи по тавана,а под тях е ГК ,провисване нямам. Провери по складовете колко ще ти струват греди на 6м - 25/25см примерно ,ако не става и с метални профили

Тема "Плоча" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: