• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
alexiva - специалист
Здравейте,
какво е мнението Ви? Кое от двете е за предпочитане? Лично аз имам два моноблока, на Видима и на Фаянс и съм страшно разочарован от арматурата на казанчето. И двата дават проблеми като този на Видима още на първата година. През комунизма се слагаха напорни кранове и сякаш принципа на работа е доста по опростен и повреди са по-малко вероятни. Разбира се стой грозно с тази външна тръба. Другото,което е не знам дали измива добре, може би зависи от налягането. Някой виждал ли е вградени кранове? Аз намерих, но са за писоари. Чудя се и защо се наложиха вградените казанчета, заемат място все пак. Ако е само вграден напорен кран не би ли било по-добре?
VLADO66 - майстор
Предполагам че проблемите ти идват от боклуци в водата.Специално за моноблок Корона съм гледал че арматурата е френска и не дава ядове доста години.Препоръчвам ти да си сложиш кранче с филтър http://www.tashev-galving.com/407671-20 ... 1%8A%D1%80
alexiva - специалист
Да,скоро го отварях, само дето павета нямаше в казанчето. Имам филтър на водомерите, но все пак боклуци има. Питането ми е основно за напорния кран. Стой прибрано и не заема място и очаквам мнения. Наистина ми писна да ги правя тия казанчета:(
VLADO66 - майстор
Филтъра дето ти е на водомера е едър,този който ти го предлагам е ситен и е за предпазване на керамичните глави на стоящи батерии.
tysonlkr - специалист
Ако сложиш кран изобщо няма да ти почиства т. чиния :wink:
Ще трябва да я ползваш само за малки нужди или пък да осигуриш допълнителен съд с вода в близост за измиването на т.чиния (все е дно си без течаща вода във вас :lol: )
kozl - майстор
И къде точно ти е проблема:
1. В полплаваковия механизъм, който реулира нивото?
2. В сифонния механизъм дето пуща водата?
Аз пък имам казанче > 10 г. пластмасово италианско и до сега е супер. Български моноблок на Видима "Рокер" от как го купих си пуска малко. И уплътнението на сифонната част сменях и не ще да уплътни на 100% - пуска капки. На майка ми българско пластамасово казанче - пригодено като високостоящо дава доволна струя и проблеми малко. За 10 г. два пъти му сменям механизма с поплавъка, че всичко от пластмаса и все нещо не издържа.
Ако имаш боклуци и напорния автомат нема да устиска. И потвърждавам, че струята му зависи от напора, от тръбите до вас и в крайна сметка - слаба. Скоро при ремонт в баня с поцинковани тръби от вибрациите на къртача, толко сволач се отлепи, че съседите останаха без вода. Тотално затапване на водомерните цедки.
Напорният кран не може да осигури необходимия дебит за да прекара тоалетната хартия и други твърди неща. Заблуда е, че може пълноценно да замени тоалетното казанче.
VLADO66 - майстор
Едно време в къщи го бях направил с магнетвентил и се виждаше само ключ.Неудобството беше освен недостатъчната струя и като ми дойдат гости се чудят откъде се пуска водата :)
kozl - майстор
alexiva написа:
През комунизма се слагаха
Ей как го не видях това първия път :shock: Ми то комунизъм требеше след социализъм, а на практика дойде пак капитализъм. Иначе комунизъм е примамливо четиво, пълно с много мечти и благини. Утопия.
Ако искаш реална струя - не мисли за комунизъм :lol:
alexiva - специалист
Просто съм разочарован и търся алтернатива. Моноблока на Видима е от скъпите,не помня точно какъв ,но сълзи и сълзи:( Майстора дето го слага вика 10 години няма да мръдне. Да ама не! Една година и....
  • 1
  • 2

Тема "Напорен кран или моноблок?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: