Монтаж, топло и звукоизолации.
Niky - специалист
Смятам да преградя апартамента си с една преградна стена от гипскартон, широка 75мм, ще сложа изолация и един слой гипсфазер.
Проблема е, че искам да монтирам плъзгащи врати на тази стена.
Нещо като на снимката - http://www.hibitaro-schiebetueren.de/as ... tt_big.jpg
само че с две врати.

Чудя се как да захвана здраво и сигурно носещите профили на плъзгащите врати за стената.
Като за начало съм решил да ползвам UA профили, а не CW.
Остава проблема как да хвана носещите профили на плъзгащите врати за тези профили.
Вратите са леки, не повече от 20 кила едната, но ...
Ако имате идеи..помагайте.
Niky - специалист
Изображение

Taзи брошурка ми е позната, но аз не съм този случай.
При мен трябва голната релса да се хване странично за стената.
Трябва да е нещо алуминий - UA профил.

Аз ще го измисля, просто питам ако някой вече го е правил да не откривам топлата вода.
alex63 - специалист
sspoko написа:
http://www.knauf.bg/knauf/home.nsf/vrata_4pages.pdf

А това освен картинка има ли и сайт?
Интересува ме има ли долна релса и цена.
Предварително бллагодаря!
marian1 - майстор
В къщи имам подобно нещо - само че, аз "вкарах вратата" в стената ( под картона). Профила който ползвах е подходящ за горен и страничен монтаж - вратата в долният край няма релса - само ограничител, който я пази да не се лашка - утре дано не се запилея - ще ти направя снимки - до колкото мога. От това което гледам че искаш ти - би могло да стане - но с моята система ще ти е необходимо нещо декоративно, което да ти скрие окачването горе.

Здрасти пак, намерих линк към механизма: http://www.doorstuff.co.uk/slidingdoor/ ... e-door.php
maroka - специалист
Винаги можеш да захванеш релсата директно в стената.

От чисто конструктивна, а и функционална гледна точка можеш да избереш и механизъм с долна водеща релса.
Не се притеснявай, няма да се спъваш в нея :)
За сметка на това ще избегнеш клатушкането при отваряне/затваряне на вратите.
kozl - майстор
Niky написа:
Остава проблема как да хвана носещите профили на плъзгащите врати за тези профили.
Вратите са леки, не повече от 20 кила едната, но ...
Ако имате идеи..помагайте.
Има едни дюбели метални за гипсокартон с винт М5 мисля. Като ги стегнеш се разтварят на звезда. А има и такива дето се поставят с спец.клещи пък после завинтваш винта. Мисля, че ще свършат работа поне като здравина са за предпочитане пред пластмасовите.
alex63 - специалист
Да попитам и аз, че да не пускам нова тема.
Та една колежка видяла система за плъзгащи врати на която релсите са закрепени за стената, а долу на пода няма релса.
Някой виждал ли е подобно нещо и къде може да се намери във Варна?
Предварително благодаря!
jekasus - майстор
Има един водач отдолу.
Варненската фирма я забравих как се казва.
kozl - майстор
Е долу релсата е на вратата, а на земята има водач - така са на гердероба. Иначе ще я духа вЕтЕро. Механизми в магазини за мебелен обков.

Тема "Плъзгаща врата на преградна стена от гипскартон?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: