• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
gogo68 - напреднал
[quote="N.Georgiev"]Този фибран на тавана ще ти докара само ядове ( конденз ) - 6-7 см може спокойно да си направиш гипсокартон и да сложиш вата .Ефекта от топлоизолацията ще е по добър , ще имаш добре изпънат таван ( не като със фибрана ) няма да имаш конденз , а и тези релефните пана са отвратително грозни .
Като се замислиш 5 см фибран + лепило ( пяна ) мрежа шпакловка и гадните пана , пак са си 7 см
И в духа на форума , не всичко казано тук е правилно , защото повечето коментиращи не са специалисти в областта ,а даването на идеи от такива води до грешки .
Топлоизолацията е за външен монтаж и не пропуска влага в момента в който я монтираш в затворено помещение влагата остава вътре и ще има водопади по стените и красиви мухлясали петна по ъглите на външните стени .

Ти си решаваш тавана е твой .[/quote

Моля, нека и други да изкажат мнение, дали е така, както казва "N.Georgiev", че ме хвърли в тъч и ме върна отначало! Таман бях решил как да се прави и сега с този конденз направо ме разочарова! :shock:
VLADO66 - майстор
gogo68 написа:
N.Georgiev написа:
Този фибран на тавана ще ти докара само ядове ( конденз ) - 6-7 см може спокойно да си направиш гипсокартон и да сложиш вата .Ефекта от топлоизолацията ще е по добър , ще имаш добре изпънат таван ( не като със фибрана ) няма да имаш конденз , а и тези релефните пана са отвратително грозни .
Като се замислиш 5 см фибран + лепило ( пяна ) мрежа шпакловка и гадните пана , пак са си 7 см
И в духа на форума , не всичко казано тук е правилно , защото повечето коментиращи не са специалисти в областта ,а даването на идеи от такива води до грешки .
Топлоизолацията е за външен монтаж и не пропуска влага в момента в който я монтираш в затворено помещение влагата остава вътре и ще има водопади по стените и красиви мухлясали петна по ъглите на външните стени .

Ти си решаваш тавана е твой .[/quote

Моля, нека и други да изкажат мнение, дали е така, както казва "N.Georgiev", че ме хвърли в тъч и ме върна отначало! Таман бях решил как да се прави и сега с този конденз направо ме разочарова! :shock:
Конденз се образува на най-студените и лишени от вентилация места в помещението а това определено не е тавана :wink:
N.Georgiev - специалист
Я сега пак прочетете какво съм написал .
Мухъл и черни петна по ъглите на външните стени - не по тавана .Фибрана по тавана ще е причината за това .
Достатъчно дълго се занимавам с тази дейност за да мога да изкажа мнение на видял прецакани клиенти от подобни безумци . :toimonster:
EDI - майстор
Георгиев е прав, че по-добрия варинат е вата и картон, но всичко зависи и от помещението, и от отоплението и от вентилацията.Дори и при картон и вата може да се получи конденз и мухъл, ако се създадат условия за това..
gogo68 - напреднал
Добре де - какво да правя сега, като няма място за вата?! Един казва, че няма да има проблеми, друг казва, че ще има...последно?! Не искам мухал и конденз! Какво трябва да се избягва, за да не се създадат условия за влага и мухъл? Какво трябва да е помещението? Какво трябва да е отоплението? И за каква вентилация в стаите става въпрос?! :eek:
EDI - майстор
Като няма място, действаш по моя метод.Без никакви проблеми съм.За да няма мухъл ти трябва нормално отопление над точката на оросяване, нормално проветряване и нормална конвекция на въздуха.Не става дума за някаква специална вентилация, просто да има нормалното за едно помещение движение на въздуха.
N.Georgiev - специалист
Нали каза , че имаш 7 см разстояние , значи имаш достатъчно място за единична скара и вата , а може да сложиш и паро изолация .
gogo68 - напреднал
EDI написа:
Като няма място, действаш по моя метод.Без никакви проблеми съм.За да няма мухъл ти трябва нормално отопление над точката на оросяване, нормално проветряване и нормална конвекция на въздуха.Не става дума за някаква специална вентилация, просто да има нормалното за едно помещение движение на въздуха.
Може ли да ми обясниш по-подробно?
gogo68 - напреднал
N.Georgiev написа:
Нали каза , че имаш 7 см разстояние , значи имаш достатъчно място за единична скара и вата , а може да сложиш и паро изолация .
Каква е тази "паро изолация"?
EDI - майстор
gogo68 написа:
EDI написа:
Може ли да ми обясниш по-подробно?
Ами нищо специално, отопление над 19-20 градуса, проветрение редовно, такива неща.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Моля за съвет!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: