• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
gogo68 - напреднал
Е то това си е нормално - имам ги тези изисквания! Просто не исках да е с гипсокартон и шпакловка, че е голяма мизерия и няма къде да живеем на друго място, докато се прави ремонта и за това се бях насочил към варианта с фибран и плоскости. Сега вече тотално се обърках...не знам какво да правя?! Помагайте!
EDI - майстор
Както виждаш, аз съм с такъв таван.Проблеми няма.
N.Georgiev - специалист
Ние си казахме мненията , мисля , че няма какво повече да ти кажем .
Остана ти да решиш какво искаш .
marian1 - майстор
И аз мисля, че вата + найлон + ГК е най добрият вариант за теб.
Първо реши проблема с влагата - трябва да разбереш как се натрупва- причината - ако е твърде малко помещението, и сте повечко хора и спите там, простирате,не проветрявате. Друга причина е ниската температура на помещението, и другата която се сещам е - нормално около ъглите да е по студено - в тях в повечето случаи са бетонните елементи трегери, плочи колони - ако имаш възможност ги изолирай от вън със стиропор.
Влажността лесно можеш да си я мериш - взимаш 2 термометъра- хубаво е да са на едно и също място и еднакви - за единият закачаш един памучен парцал и този парцал го оставяш да е постоянно в една чашка с вода - после по таблицата сравняваш - виж каква е температурата която поддържаш -

Прикачен файл

таблица Влага.jpg
таблица Влага.jpg (110.77 KиБ) Видяна 2477 пъти
gogo68 - напреднал
Благодаря за съветите! Имам термометър, барометър и хидрометър на фирмата "Tourlonias". Ето този:
http://www.megamallbg.com/product/192/t ... metar.html
На хидрометъра "normal" е между 50 и 60 - винаги ми е стояла там стрелката и мисля, че нямам проблеми с влагата!
През зимата поддържам постоянно и на всякъде 19-20 градуса. Проветрява се всеки ден.
Мисля, хола и коридора да се направят с растерен таван и вата, понеже там височината позволява, а останалите стаи с фибран и декоративни плоскости. Просто гипсокартона го изключвам, че е голяма мизерия!
Какво ще кажете - добре ли ще е така?
8180 - майстор
N.Georgiev написа:
Кои сте тези "НИЕ"?
Като сте толкова много, с какво обосновахте мненията си тук и ЗАЩО мислите, че СА ЕДИНСТВЕНО ПРАВИЛНИ, необоснованите Ви КАТЕГОРИЧНИ твърдения?
Като сте толкова "учени" (а, всъщност колко?), с какво е по-добре вата+пароизолция от Фибран?
За какво Ви е тази пароизолация във Вашите разсъждения?

Питащия,
Няма никакъв проблем, според мен, ДА ПРОПУСНЕШ необоснованите мненията на N.Georgiev, поне докато не ги защити убедително.
В ТОЗИ ФОРУМ сме привърженици на обратното виждане - попитай и другаде, при нужда.
Тук, колегата Марисан, в последно време, дава някои по-различни изчислителни резултати, НО за ВЪНШНИ елементи.
gogo68 - напреднал
Най-после един смислен отговор! Благодаря много на "8180"! :2thumbs:
gogo68 - напреднал
Ако някой мисли, че може да помогне в конкретния случай, ще му бъда много благодарен да изкаже мнение!
N.Georgiev - специалист
8180 написа:
N.Georgiev написа:
Кои сте тези "НИЕ"?
Като сте толкова много, с какво обосновахте мненията си тук и ЗАЩО мислите, че СА ЕДИНСТВЕНО ПРАВИЛНИ, необоснованите Ви КАТЕГОРИЧНИ твърдения?
Като сте толкова "учени" (а, всъщност колко?), с какво е по-добре вата+пароизолция от Фибран?
За какво Ви е тази пароизолация във Вашите разсъждения?

Питащия,
Няма никакъв проблем, според мен, ДА ПРОПУСНЕШ необоснованите мненията на N.Georgiev, поне докато не ги защити убедително.
В ТОЗИ ФОРУМ сме привърженици на обратното виждане - попитай и другаде, при нужда.
Тук, колегата Марисан, в последно време, дава някои по-различни изчислителни резултати, НО за ВЪНШНИ елементи.
НИЕ сме АЗ и Останалите които изказахме мнения по темата .Обосновах си мнението много добре ,това ,че ти не го разбра ,ами прочети го пак ,може пък да ти светне .
Не съм задължил никой да се съобразява с мнението ми , а по убедително от това , че единия материал е за външно приложение , а другия за вътрешно не мисля , че има .
Питащия : Ти така или иначе си наумил да слагаш фибран .Защо питаш за мнения , като си го решил вече ?
N.Georgiev - специалист
Минерална вата – характеристики и предимства
Минерална вата
Минералната вата е много добър изолационен материал, който има голямото предимство да пропуска лесно водните пари. Освен това е негорима и е устойчива на гризачи. Минералната вата е неорганичен материал, който се използва за топлоизолация и филтриране.

Минералната вата се произвежда, като чрез специална технология се разтапя вулканична скала и други примеси при температура от около 1600°C. От получената маса се изтегля нишка, най-често с дебелина 6-10 μm. Тя може да се импрегнира със специални минерални масла, които я правят хидрофобна и позволяват поетата вода да се изпарява и материалът да възстановява първоначалните си изолационни качества.

Минералната вата е един от най-често използваните топлоизолационни материали, причините за това са няколко:

Минералната вата и изделията от нея са много добър топлинен изолатор и същевременно предлагат оптимално съотношение „топлоизолационни качества/цена”. Коефициентът й на топлопроводност е 0,029 – 0,040 W⁄m.K.
Тя не гние, устойчива е на студ и на топлина, има ниска хигроскопичност, не гори и не я нападат гризачи;
Минералната вата има също така много добри звукоизолационни качества, поради което освен за топлоизолация тя успешно се прилага и за звукоизолация срещу ударен шум – например за шумоизолиране на междуетажните плочи.
едно от най-големите предимства на минералната вата за българския строител е, че е най-евтиният топлоизолационен материал, значително по-евтин от основните конкуренти – експандирания полистирол (стиропорът) и екструдирания полистирол (пенополистирол).

Защо ни е необходима топлоизолацията?
Избор на материали и вида на топлоизолацията:

1. Топлопроводимост на материала – От голямо значение за избора на вида топлоизолация, която ще изберете! Колкото по-ниска е стойността на топлопроводимост, толкова по-добре топлоизолира даденият материал!

2. Плътност – Стойностите представляват теглото на един кубичен метър от дадения материал! С повишаване на плътността на EPS се понижава неговата топлопроводимост.

3. Водопоглъщаемост – Показва какъв е процента на водата, която би могла да се поеме от общия обем на дадения материал т.е. 1 куб.м.”NEOPOR” поглъща 0.02 куб.м. вода. Водата е добър проводник на топлина и поради тази причина топлоизолационните платна се измазват с водоотблъскващи мазилки!

4. Коефициент на паропроникване – От голямо значение! С XPS се изолират единствено* бетонни стени и елементи! Неспособността му да пропуска добре водните пари би могла да доведе до появата на конденз и мухъл в изолираните помещения на тухлени сгради! Материалите с ниска паропропускливост запазват по-дълго своите първоначални технически характеристики.

5. Сила на натиск при 10% изменение – Стойностите показват каква сила трябва да се приложи върху дадения материал за да се получи 10% изменение от началните параметри т.е. Колкото по-мек е даден материал, толкова по-лесно той ще се деформира! От изброените изолации XPS е с най-твърда структура.

6. Коефициент на линейно разширение – Коефициента показва евентуалната промяна с течение на времето, която би настъпила в размера на изолационните плоскости.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9

Тема "Моля за съвет!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: