• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mirk - майстор
На Теси са нераждавека но са сложили гадовете пластмасов струйник на студената вода. Е той е на дъното и няма да се загрява чак толкова и би изкарал повече време. Хубавото е че продават и резервни тръбички за топлата вода и може да си я сложиш дори и на варненски бойлер.
Може да свържеш кожуха на нагревателя с водосъдържателя - така няма да има разлика в потенциалите.
lord_pz - помощник
Здравейте ,може ли отново да възродя темата с един въпрос.От дългото четене тук,открих че "анодната защита" на бойлерите не е правилно да се нарича така.Но не можах да си отговоря на въпроса :Ако не е занулен корпуса на бойлера ,това пречи ли на работата на "анодната защита".Може да ми отговорите защо,въпреки че познанията ми по химия са доста оскъдни.Това обаче е тема, засягаща ежеднежието и ми е интересна. :yawinkle:
Edit:След много ровене и четене достигнах до извода, че не е нужно железния корпус да е свързан с нулата .Възможно е да греша,така че очаквам мнения!
AndroBg - помощник
Подмяната на няколко нагревателя за 10 тина дни говори ,че си купил некачествени нагреватели.
Това са ръчно произведените нагреватели - с макаронки и кварцов пясък от занаятчийски работилници,които иначе имат лъскави сайтове и народа се лъже.
Когато причината е неръждаемия съд те работят поне 2-3 месеца , зелени са като ги извадиш и като проядени от молци. Като е влязла водата вътре парата е сцепила тръбата.
Въпроса се решава с поръчка в заводите във Варна или София ако е за неръждаем бойлер,иначе за другите модели ги има български и качествени разбира се ако са заводски.
Gnus - специалист
А какво значи когато бойлерът започни да издава звук - нещо между виене и свистене. Като се включи, след няколко секунди почва и чако докато се изключи. Водата си е нормално гореща.
EDI - майстор
Котлен камък по нагревателя.
VLADO66 - майстор
Gnus написа:
А какво значи когато бойлерът започни да издава звук - нещо между виене и свистене. Като се включи, след няколко секунди почва и чако докато се изключи. Водата си е нормално гореща.
Значи че ако разкачиш шланговете ще можеш да го скачиш с МКС :-D А иначе EDI е прав.
nikolovvd - майстор
Проверил ли си дали на корпуса няма фаза? Понякога при ремонт на трафопост или ремонт по трасето, става обръщане на фазата и става интересно. На село имахме подобен проблем, от един момент нататък от печката и пералнята "биеше" ток.
Gnus - специалист
Ей, не се бях сетил. Ще е много лошо ако е така.
ditronix - специалист
И фазата ли свири,ако е обърната? Баси музикалното енерго! Изобщо интересни твърдения има тук понякога. На първата страничка на тая тема един мой-твой твърди че бойлерите на ЕЛДОМ били ментета. Бе мой,ти наясно ли си че вероятно първите бойлери в България са на ЕЛПРОМ Варна,т.е. на сегашния ЕЛДОМ? За какви ментета бълнуваш? Виждал ли си разпорен с учебна цел бойлер на ЕЛДОМ и примерно на ТЕСИ? Ако си виждал- изобщо няма да се чудиш какво да си купиш. Това,че евентуално някой работи в нЕкакъв сервиз или е обвързан с тоя-оня хич не ни дава право да плюем и храчим ей тъй,за идеята. Айде да оставим на страна гуменото сЮЙдинение :-D
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14

Тема "МИТ ли е или факт следният проблем?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: