• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
joro69 - напреднал
Здравейте.
Трябва ми компресор за пневматичен такер
Интересува ме мнението ви за този компресорhttp://www.raider.bg/index.php?p=5&cat=108&id=329.
Chefo77 - майстор
На обект се бяхме засякли с колега - дограмаджия. Той имаше някакво мъничко (ама наистина мъъъъничко) компресорче, с което набиваше игли като стой та гледай. Дано някой колега има такова и те упъти - онази машинка беше към 40 сантиметра дълга и 20 в диаметър.
Chefo77 - майстор
joro69 написа:
Да не е било нещо подобно http://www.topmarki.com/black-and-decke ... resor.html
Не, по-дървено беше - стандартен компресор с бутилка и моторче върху нея. Обаче ковеше 55 мм игли без да се замисли. За 5 години само един регулатор на налягането бил сменил ...
Аз просто предлагам на колегата - мисля, че би било по-удобно отколкото да мъкне 20-30 кила компресор, който освен всичко друго вдига олелия до небето ...
sian - специалист
Райдера захранва без проблем 2 такера. Вземай го смело.
koragroup - напреднал
Знам, че е малко старичка темта, но да не пускам нова...
Купих си компресор Райдер. Но имам (надявам се малък) проблем.
Може ли някой да ми каже как се настройва автоматичното включване и изключване? Моя качва до 8 атм. и малко, но не спира. Предпазният клапан започва леко да изпуска, но не спира мотора. Съответно, налягането пада под 3 атм., но не се пуска сам. Компресора ми е RD-AC01 - с бутилка 24л и един манометър.
Предварително благодаря!
taran - специалист
Като махнеш капака на пресостата,трябва да има една гайка дето праменя импеданса,или там както се казваше на включване/изключване.Но, не е невъзможно пресостата въобще да не работи.
Ако скоро си го купил виж къде имат сервиз и го носи да го погледнат.
koragroup - напреднал
На самия капак на пресостата има една дупка ии под нея има някакъв винт за регулиране. В момента е завит почти до край - така си беше.
Иначе компресора е "последна бройка" от известна бакалска верига и едва ли ще ми кажат нещо различно от "донесете го ще ви върнем парите". Работата отива на "направи си сам" :)
А ако някой може да каже това винтче за регулировка как действа, ще е супер!
LazarGanev - "Велик майстор"
Щом е в гаранция във всеки оторизиран сервиз на РАйдър ще ти го ремонтират гаранционно. Ако пътуваш към Варна мога да ти препоръчам сигурен сервиз
  • 1
  • 2

Тема "Компресор-Raider" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: