• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
8180 - майстор
Господин Николай Янев Георгиев,
Вече не си спомням и ме мързи да проверявам колко комбинации от трите си имена използвахте тук като Никове - би трябвало да се "светнете" защо Ви се е налагало:

1. Нарушавате т.12 от Правилата. Не е фатално в случая, но към хората с БАН-ове, естествено, има по-сериозно внимание.
2. Влизате в един СТАР спор, за който има достатъчно (вкл. актуални) теми в съответния Раздел - "Саниране" се казва.
3. Копирате ИЗБИРАТЕЛНО пространни пасажи от Нета, ВМЕСТО коректно да посочите линк, който всеки интересуващ се да си прочете, при нужда. При желание, бихте открили и разликите с Вашите мнения:
http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=& ... 8644,d.Yms
4. Ако Вие САМ се бяхте постарали да прочетете, вероятно, щяхте (както и други) да намерите отговор на вълнуващия Ви въпрос ВЪВ СЪЩИЯ ТОЗИ САЙТ:
"Фибран – структура и приложение
Екструдиран пенополистирол (XPS) или т.нар. „Фибран“, представляват изолационни плочи, изработени чрез екструдиране на предварително разпенен полистирол, така че в него се получават множество въздушни мехурчета...........
...............................................
Също така се използва за изработка на вътрешни изолации, където неговата ниска паропропускливост и висока механична якост го правят изключително подходящ."

http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=& ... 8644,d.Yms

С което далеч не препоръчвам цитирания сайт като ЕДИНСТВЕНО достоверен и коректен като цяло.

П.П. Пропуснах графиката на marian1. Да, този метод е КЛАСИКА за измерване на Относителната влажност, НО приведената таблица НЕ Е ЕДИНСТВЕНАТА. Графиките се влияят съществено от скоростта на въздуха около термометрите и се ПРОМЕНЯТ. Който се интересува, да потърси или marian1 да поясни нещо по въпроса от източника си.
N.Georgiev - специалист
Всъщност защо пък да ти отварям очите , така или иначе нищо няма да ти влезе в главата . :finga:
marian1 - майстор
Ами понеже съм споменат - ще постна тук източника, предвид това, че в него има много интересни устройства които са в духа на форума - дано да са полезни на някой - и да черпи по една виртуална :partyman:

http://www.pchelar-probvaisambg.com/sta ... spisak.htm
jekasus - майстор
8180 написа:
Понеже Николай от Бургас е сприхав :-D , а ти според мен си теоретик и ти липсва погледа на практици в завършващи ремонти, ще се включа и аз(извинения, ако на Ти).
Ще пропусна графики и цифри за предимствата и недостатъци на двата продукта, както и специфичния случай на автора на темата, който харесал варианта на Еди. Ще заложа на технологии при полагане на двата продукта, както се прави основно в България.
За предимствата на гипскартона -
1. - Основа - фибран е лек продукт, но все пак основно таваните са на вар или латекс, грундове тук не помагат, а евтините дори предизвикват брак. Тук печели гипскартон, грундове нито му пречат, нито му трябват. Единствено да се премахне мазилка, ако има такава, над директните окачвачи.
2. - Строителна влага - процента майстори, които ползват м.пяна за залепване на XPS/EPS е много малък, основно се ползва циментови лепила. Ще ползвам данни от сайта на Марисан, за средно 16 м2 - от 4кг до 8кг лепило за м2 - 64 /128 кг, от тях 1/5 е вода, половин-една кофа вода(25л). При шпакловки още около половин кофа. Пак гипскартона печели - даже не ми се смята колко буркана с вода ще трябват.
3. - Времето за готово изпълнение на таван. За гипскартон са макс три дни - 1. таван и първа шпакловка. 2. втора и трета финишна шпакловки. 3. боя. При фибрана - още 2-3 дни минимум за изсъхване на шпакловките преди боядисване(зависи много от t на стаята).
4.- Равен таван - Понеже нивели и други по-скъпи инструменти за нивелация на кофражисти не правят перфектни нива на бетонни плочи и кривите мастари на мазачи заоблят ъглите, пак гипскартона печели за равното ниво на тавана.
5 - Дюбели - при гипскартона - 6/40 мм, при фибрана най късите, които знам са 8/ 50. При фибрана са повече и повече прах при пробиване.
И последно лично мнение, не знам какви боклуци има в гипскартона, но предпочитам него заради това че е основно гипс, а не найлон.
gogo68 - напреднал
Стига с тези гипсокартони ве хора - друго не знаете ли?! В кой век живеем?! Не може да няма нещо по-ново и по-добро от този картон! Не искам тази мизерия в къщата си - това е! Дайте някаква друга алтернатива!
jekasus - майстор
Има - депрон и някакви топлоизолиращи бои, забравих името им.

За балами :cool:
N.Georgiev - специалист
Има гипсфазер ,аквапанел ,маглайт и т.н.
Ама и те са мизерии не стават за изтънчени особи които ги влече грозните стиропорени пана .
Лепи фибран и слагай паната става страхотно ,даже съм виждал няколко такива тавани в някой закусвални и квартални кръчми и в няколко домове с нови собственици които са ме молели да махна това нещо от таваните им .
Pooh - майстор
gogo68 написа:
Стига с тези гипсокартони ве хора - друго не знаете ли?! В кой век живеем?! Не може да няма нещо по-ново и по-добро от този картон! Не искам тази мизерия в къщата си - това е! Дайте някаква друга алтернатива!
Нещо си се пообъркал - тук НИКОЙ не ти е длъжен! Имай малко уважение към хората, които се занимават с ТВОИТЕ проблеми.

Те ти алтернативите - мажи и си свиркай!

Вариант 1
Вариант 2
Вариант 3
EDI - майстор
Гого, до сега да го беше направил.Имаш няколко варианта, всеки с някакви предимства и някакви недостатъци, посочени от колеги, вече избора е твой.И бои само има, с микросфери, един вид космическа технология :lol: ама файда хич от тях.
gogo68 - напреднал
Pooh написа:
gogo68 написа:
Нещо си се пообъркал - тук НИКОЙ не ти е длъжен! Имай малко уважение към хората, които се занимават с ТВОИТЕ проблеми.

Те ти алтернативите - мажи и си свиркай!

Вариант 1
Вариант 2
Вариант 3
Извинявам се, ако съм обидил някого, но не мисля че съм! Просто го обърнахте на спорове в мойта тема и ми писна от тези картони!
Последна промяна от gogo68 на вт фев 26, 2013 2:43 pm, променено общо 2 пъти.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9

Тема "Моля за съвет!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: