Аз вчера размагнитизирах последния кинескоп в къщи.
Срязах му кабела и го отнесах до гюма.
torbalan написа:Аз вчера размагнитизирах последния кинескоп в къщи.А е можело да не бързаш да го изхвърляш. Една голяма верига за техника предлага да ти го изкупи за рециклиране, като получаваш ваучер- отстъпка при покупка на нов талавизор. Сега покрай цифровизацията- доста хора направо ще си купят нов плосък TV, вместо допълнителни цифрови тунери и т. н.
dadko написа:А е можело да не бързаш да го изхвърляш. Една голяма верига за техника предлага да ти го изкупи за рециклиране, като получаваш ваучер- отстъпка при покупка на нов талавизор. Сега покрай цифровизацията- доста хора направо ще си купят нов плосък TV, вместо допълнителни цифрови тунери и т. н.Първото е чиста проба измама. При връщане на стара техника можеш да си купиш само определени модели нова техника, на която цените предварително са завишени. Та на теб ти остава само да си мечтаеш че получаваш някаква отстъпка. Другото - по този начин търговците печелят. Имат нещо като квоти за приемане на стара техника. По този начин получават облекчения при вноса. Абе малко е дълго за обяснение но "далавера" няма.
hidrazin написа:Ей това радиолюбителите живеете в миналото.Може би преди около година,поради същата причина,на питащия(а именно доближаване на магнити до самия кинескоп).Размагнитващия ток на бобината,явно не е достатъчен.Пусканията бяха многократни,но ефекта беше почти нулев.Та за това си имам едно размагнитване за касетофонни главиТи кога за последно си ползвал размагнитваща бобина а? И за какво ти е, като поне от 30 години всички телевизори си имат вградена такава. Май и от повече. Ако не стане с неговата значи му е деформирана маската и заминава за контейнера. Сега остава някой да обясни как се размагнитизират LCD-та. Щото и такъв въпрос срещнах по форумите.
![]()
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: