• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
bulhomes2 - майстор
torbalan написа:
Със серпентина може да стане само, ако в кладенеца минава подземна река (виждал съм такъв). Ако водата в кладенеца не тече - бързо ще се стопли около серпентината и край....
Що приказваш глупости?!? Водата ти в бойлера само около нагревателя ли се топли?
torbalan - Дървен философ
Идеален пример - и като се стопли водата в бойлера какво се случва - нагревателя изключва, докато някой вкара вътре отново студена вода...

Ако в кладенеца няма река - сравнително бързо ще го стоплиш и ефекта ще замине...

За това се тегли вода от кладенеца и се връща в друг сондаж, който е отдалечен от първия или в канализацията или някъде другаде...
bulhomes2 - майстор
То по тая логика ако няма обмен в кладенеца - като го изпомпиш ще пресъхне.
Не искам да споря. Човека си има глава на раменете. Питаше за съвет - аз казвам как аз бих го направил най-просто и икономично. Като иска може и буфер да си сложи (вър'и го изолирай и му накупи автоматиките), термопомпа да тури по средата, Ферари да си купи и с него да захранва инвертор за 220V за някоя помпа...

ПП. Твоята термопомпа не беше ли със закопани в земята тръби? Е, като се затопли около тях - спира ли да работи?
mavryt4o - майстор
Не се карайте тук сме да си помагаме. Има сондаж за входящата има и кладенец за изходящата така че нищо няма да се стопля .Имам мерак да пробвам да вържа тялото от климатика за чешмата но е студено времето и надали ще усетя нещо освен ако не го вкарам в утопляемата стая но не ми се занимава чак толкова пък и водопровода ни е плитък и лятото водата не е много студена.
fox_vt - майстор
Кладенеца ако няма както казва торбалан река да минава обмен няма т. е. няма постоянен обмен може да му се покачва и понижава нивото и до там.Ако започне да се помпи с мощна помпа кладенеца или ще пресъхне или ще достигне едно минимално ниво на водата и до там,виждал съм го с очите си зависи какви подпочвени води ще е "хванал".Обаче серпентина и на мен не ми харесва вярно по лесно реализируемо е с по малка помпа и т н но площа на серпентината трябва да е по голяма или равна на площа на вътрешното тяло иначе нищо няма да стане.Варинт е да се пусне радиатор от кола за топлообменник в кладенеца или нещо подобно.И още нещо по големия дебит освен да харчи повече ток ще харчи и повече вода ,та не се уливайте със прекомерно презапасяване.
bulhomes2 - майстор
Е кое е по-добре тогава? Да ти пресъхне кладенеца или да се затопли? Кое е по-вероятно да се случи за 1 нощ - да изстине затоплената вода или да се напълни пресушения кладенец? Уточнявам, че в случая говорим за случай ако кладенеца няма добър водообмен със съседните пластове. Ако има - всички признавате, че със серпентина е по-добре. Надявам се, че ще се съгласите вече, че и без необходимия дебит на кладенеца - със серпентина е по-добре.
ZMeyGorianin - майстор
Да използвам темата, че е за охлаждане-някой знае ли къде се продават онези шлангове с финните дюзи за разпръскване на водна мъгла през лятото? Имаше тема някъде, но не мога да я намеря.
mavryt4o - майстор
fox_vt написа:
Кладенеца ако няма както казва торбалан река да минава обмен няма т. е. няма постоянен обмен може да му се покачва и понижава нивото и до там.Ако започне да се помпи с мощна помпа кладенеца или ще пресъхне или ще достигне едно минимално ниво на водата и до там,виждал съм го с очите си зависи какви подпочвени води ще е "хванал".Обаче серпентина и на мен не ми харесва вярно по лесно реализируемо е с по малка помпа и т н но площа на серпентината трябва да е по голяма или равна на площа на вътрешното тяло иначе нищо няма да стане.Варинт е да се пусне радиатор от кола за топлообменник в кладенеца или нещо подобно.И още нещо по големия дебит освен да харчи повече ток ще харчи и повече вода ,та не се уливайте със прекомерно презапасяване.
външното тяло от климатика си стои радиатора е 2-3 пъти по голям от вътрешното (климатика е 24-ка) дали няма да стане както казваш да го цопна на дъното на кладенеца една затворена система и тогава мога да циркулирам водата с доста по-малка помпа като тези за парното ?
fox_vt - майстор
bulhomes2 ако има добър водообмен не е проблем да се точи вода от него а ако няма или малък дебит трябва или серпентината.Ако кладенеца се затопли водата де,не вярвам да истине така от самосебе си за една нощ.Може да се вземе най доброто от двата свята-топлообменник в кладенеца,затворена система със циркулационна помпа и терморегулатор който да включва помпата за поливане при затопляне на водата в кладенеца.Като поработи 10 на минути ще дойде студена вода и готово.Всеку уважаващ собственик на кладенец има помпа за поливане така че не е проблем а ако кладенеца е достатъчно дълбок-разбирай водата този цикъл на изпомпване може да е доста рядко позващ се .

пп писали сме едновременно :)
mavryt4o - майстор
ZMeyGorianin написа:
Да използвам темата, че е за охлаждане-някой знае ли къде се продават онези шлангове с финните дюзи за разпръскване на водна мъгла през лятото? Имаше тема някъде, но не мога да я намеря.
аз си направих но си чак от варна download/file.php?id=61015&mode=view
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14

Тема "Вътрешно тяло от климатик с вода от кладенеца ще стане ли ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: