• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
kozl написа:
ама лентата не е луминесцентна и на въпроса не му е мястото в тая тема.
Та кой ти каза че точно тази лента не е луминесцентна? Тамън си е такава. :lol: Над кристала има слой луминифор, който се облъчва от кристала отдолу и свети. Също като в луминесцентните лампи. :-D
:partyman:
kozl - майстор
batkotony написа:
И за да не ми е скучно сам,вж.т.12 от тази тема :) :partyman:
Е да ама форума угасна и 48 часа ми се видяха като 480. Така и не съм разбрал, че за 2 часа в нарушение съм изпаднал. :shock:
Като се кривне каруцата и аз да питам: Защо изчезнаха от пазара матовите крушки с нажежаема жичка? Да не би и те подобно на луминисцентните да съдържат вредности, което за последните се отрази в повишение на цената на "пурите"?
hidrazin - майстор
Акцията за премахване на обикновените ламби започна именно с тях пще през 2009г. Твърди се че те са най-неикономични именно защото са матови - спират част от светлината точно в матовия балон. За това измислиха и крушков презерватив. :-D
Крушковият презерватив на Ingo Maurer
kozl - майстор
Е да го е*а презерватива по-скъп от крушките :? Мъдрите казват: "Икономията ражда мизерия". Еми продължавам с икономията.
hidrazin - майстор
Ееее, то още се намират по магазините матови макар и 100W да са рядкост, поне 60 и 75 има. Аз карам още на запаси. Прозрачни от по 100 имам още към 180 броя и матови от 100 вата поне 90 броя.
kozl - майстор
Каква е ролята на С7 в тая схема?
Изображение
Може би да протича ток през нагревателите докато запали лампата? А като запали лампата нали пак ще протича ток през нагревателите, може би в пъти по-малък?
ivanovbg - майстор
За донастройка на честотата. Заедно с С5, С3,Л1 и намотката на трансформатора образуват трептящ кръг за съответната честота. Не го променяй или махай!
kozl - майстор
Събрал съм над 10 остатъци от енергоспестяващи крушки. Имаше тръби с прекъснати реотани - тях ги изхвърлих. Обаче ако през реотаните не протича ток как са изгорели? Имаше една, която не палеше, но реотаните се нагряваха :? Е това ме кара да мисля, че е там заради реотаните.
А за експерименти време не остава, така че за сега няма да се занимавам с него.
petromaniq - специалист
Не пали защото се е разхерметизирала. И с кибрит не можеш я запали :-D При стартирането на лампата честотата на генератора е много по-висока от работната и проходния ток на кондензатора е по-голям. Впоследствие честотата пада и тока през кондензатора намалява. Е това е
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Луминисцента лампа." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: