Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
profesionalist_wood - майстор
Инсталирайте си такъв чугунен кенеф със вакуум и ще сте на кеф без тия електрически кенефи :-D

Прикачен файл

4F2C0802.jpg
kozl - майстор
Да ве особено ако запек те е налегнал, вакума лайното изсмукал :lol:
VLADO66 написа:
В една друга тема имаше мнение/от опит/ че замонолитените чинии се пукат от различно топлинно разширение на бетоня и порцелана.
Ако преди това не я друсне земетръса докато некой тежкар я е яхнал или пък не замръзне водата в сифона. :wink:
torbalan - Дървен философ
profesionalist_wood написа:
Инсталирайте си такъв чугунен кенеф със вакуум и ще сте на кеф без тия електрически кенефи :-D
Тва сякаш в атомна подводница е снимано...

Функцията на вакуума каква е? Да изсмуче материала, ако няма достатъчно налягане ли?
VLADO66 - майстор
kozl написа:
Да ве особено ако запек те е налегнал, вакума лайното изсмукал :lol:
VLADO66 написа:
В една друга тема имаше мнение/от опит/ че замонолитените чинии се пукат от различно топлинно разширение на бетоня и порцелана.
Ако преди това не я друсне земетръса докато некой тежкар я е яхнал или пък не замръзне водата в сифона. :wink:
viewtopic.php?f=4&t=36060&p=432108&hilit=%D0%BB%D0%B5%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D1%82%D0%BE%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B0+%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%8F#p432108
torbalan написа:

Функцията на вакуума каква е? Да изсмуче материала, ако няма достатъчно налягане ли?
Да,това е мизерен кенеф в руска подводница :lol: Като си се изсрал в супника натискаш педала и една мощна струя отнася полезния товар и от другата страна вакуум помпата изсмуква съдържанието да не се задръсти канала :irre2: :lцl: и айде в морето :-D

Прикачен файл

space_sortir2.jpg
space_sortir2.jpg (90.35 KиБ) Видяна 2786 пъти
jekasus - майстор
torbalan написа:

В мазата е или някакво бомбоубежище :? Има някакви помпи за канализация, ако тоалетна се намира под нивото на общата канализация.
Айде по сериозно :) Значи дизайна и по-точно размерите на клекалото ми в стаичката ще са същите с тези на съвременните кенефи въпреки че са минали 27 години и предполагам няма промяна в размерите по височина и ширина? Сигурно е и със тръбата за нечистотии от самото клекало е същия размер? А и да кажа че размерите на тръбата на канализацията е 110 мм.
Лошото е ,че в бриколажа има големи надценки на клекалата без казан и капак по 73 лв бройката :?
Последна промяна от profesionalist_wood на ср фев 27, 2013 12:05 pm, променено общо 1 път.
batkotony - специалист
kaspar4o82 написа:
Добре ти го качи на 2 метра аз съм го сложил точно зад чинията и мисля че на 70 % от съвременните тоалетни е на непосредственна близост до чинията.Ти като си го монтираш на 2 метра нито ще можеш да натискаш бутона пък и ще е доста грозно мисля аз,а може би ваше величество да харесва да гледа права ПВЦ тръба в тоалетната си като пилон.Подчертавам отново за специалисти като теб че доброто отмиване на тоалетната чиния не идва от това от колко високо ще дойде водата до сифона а от самите дюзи в хигиенната част на тоалетната чиния и отдаващия фитинг на казанчето.Опастността при твоя начин на монтаж е да избие гумената тапа отзад на сифона на тоалетната чиния,а може би ваше величество като монтира да замазва сифоните с цимент и пясък или със маджуни и силикони за да не може да се обслужва никога.Успех
Eто ти тема за размисъл... :yawinkle:
kaspar4o82 - специалист
batkotony написа:
kaspar4o82 написа:
Добре ти го качи на 2 метра аз съм го сложил точно зад чинията и мисля че на 70 % от съвременните тоалетни е на непосредственна близост до чинията.Ти като си го монтираш на 2 метра нито ще можеш да натискаш бутона пък и ще е доста грозно мисля аз,а може би ваше величество да харесва да гледа права ПВЦ тръба в тоалетната си като пилон.Подчертавам отново за специалисти като теб че доброто отмиване на тоалетната чиния не идва от това от колко високо ще дойде водата до сифона а от самите дюзи в хигиенната част на тоалетната чиния и отдаващия фитинг на казанчето.Опастността при твоя начин на монтаж е да избие гумената тапа отзад на сифона на тоалетната чиния,а може би ваше величество като монтира да замазва сифоните с цимент и пясък или със маджуни и силикони за да не може да се обслужва никога.Успех
Eто ти тема за размисъл... :yawinkle:
Ама кво ми даваш тема за размисал аз знам колко струва това съоражение и знам колко % от вкрадените казан4ета в България са протекли поради кадърни специалисти и хората разкъртват баните си и колко неуспешен проект.
По даденото от теб нема кво да се размишлява.Успех

Тема "Въпрос за тоалетна чиния..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: