• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 127
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Choch - специалист
Всичко е въпрос на настройки ;).Моето жилище е по малко от на колегата Мирослав и по най тъпата бакалска сметка(65вата на кубик въздух) ми излиза 12квт и въпреки това разхода ми е чувал и половина(средно).Не мисля че пускането на 3-4-5 пелетки през зададено време е по неикономично от това да имам пълно зареждане на паничката при запалване,така че работата на 10% мощност,каквото и да е киловатовото изражение на въпросните 10% не е причина за огромния разход.Лично аз си обяснявам 10те % като необходимите да не загасне горелката или нещо като пилотен пламък на газов уред.Самия факт че при нужда от наваксване на зададената температура горелката не достига пълна мощност а връща процентите някъде от средата е показателен за режима в който работи.Без да ангажирам никой с мнението си ,смятам че време пауза е прекалено малко и горелката не може да изгори пусканите през 10 секунди пелети,откъдето идва и многото неизгорели и незапалени пелети в пепелника-просто вместо горелката да се задръсти и да загасне,вентилатора ги издухва.При мен фирата е около килограм-макс килограм и половина за 5 дни работа.Аз бих разтеглил времето и намалил макс-а.Бих искал да ми подменят контролера ,щом прави беля с часовника-все пак седмичния програматор си е хубава екстра и при задаващите се пролетни температури ще си трябва
:popcorn:

Хубаво де тука пише номинална мощност 6-23,максимална 32 http://www.bgtherm.com/products/heating ... oshure.pdf реално колко kw е този котел?

edit-при мен дрънкочеше доста кофти,ама леко я позакривих надолу -да опира в профила и сега не се чува
Последна промяна от Choch на вт фев 26, 2013 3:43 pm, променено общо 2 пъти.
mr_mitko - напреднал
Да ти кажа честно-чува се :sad:
miroslav_cholich - специалист
Днес звъннах на сервиза, и ми казаха че ще ми подменят чипа за часовника, помолиха ме да въведа тези стойности и да видя как се държи горелката
пел мин. 6
пел макс 18.7
пауза 16
шнек 1200
почиств. 5 мин за 12 сек
вентилатор 50 пр.
ще изчакам два дена да видя къв е разхода.
Каква е нормалната температура на работа на котела
при мен е 50 градуса и в стаите е топло като радиаторите са на 3 и половина?
LazarGanev - "Велик майстор"
Топло е, защото ти са преоразмерени радиаторите, но за котела 50*С не е добре, най-добре е около 70-80*С. Затова е добре да имаш трипътен вентил. Ама сега разхода ти е по-важно да оправиш
filmatoplo - майстор
За вентилатора ти подсказах -да се намали , тяхната идея за пелети мин 6 гр и разсрочване на паузата с 6 секунди -ами пробвай .Имаш късмет че пелетите не ти създават грижи , просто са натиснали копчето майсторите и горелката е заработила -сгряли са радиаторите и чао :wink: .
Последна промяна от filmatoplo на вт фев 26, 2013 5:59 pm, променено общо 1 път.
дам изчаквам да видя,
да попитам правилно ли е това което смятам
да кажем пел мин 3 през 10 сек 1080грама ако работи на 10 процента
и 20 часа на 10 процента 20 килограма
и 4 часа на 50 процента около 14 килограма
общо 34 килограма за 24 часа
filmatoplo - майстор
Механиката показва теоретично това , ако работи 24 часа без да спира .Ако се направи да спира ще съкратиш пак теоретично времето през което ще работи горелката , с колко не се знае -може с 2 ,4 ,5 или 10 часа разсрочени във времето .Работа по таймер също ще намали работата на горелката .Определи си приоритета на работата и , строго индивидуално е при теб .Пак ти казвам замери температурите в стаите с дигителен термометър 2 бр ако трябва ползвай за достоверност , ако са над 22-23 градуса -прегряваш излишно , при теста ако в стаите е 22 градуса -спри ако трябва ръчно горелката и замери за колко време температурата в стаята ще спадне с 1или 2 градуса , включи я отново и засечи за колко време възстановява градусите до 22 . :wink: Да се види на къде отиват нещата .
Последна промяна от filmatoplo на вт фев 26, 2013 6:23 pm, променено общо 1 път.
lusynik - специалист
Сервиза в кой град е?
Каква е ролята на трипътният вентил, някой беше споменал, защото на моята система няма такова чудо, каква му е цената и как се монтира
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 127

Тема "IVG S 40" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: