Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
torbalan - Дървен философ
Човека пита за трева. Иска да я поддържа.
Какви бурени те гонят. Ако се коси веднъж седмично в периода на интензивен разстеж на тревата, а след това само при необходимост - какви бурени ще има?

Или просто така да си контра на всичко...
iivanov правилно отбеляза, че целта ми НЕ е красива и равна трева. Разбира се, че и въпросът със скоростта за косене има значение - каква ще е разликата между двата варианта?
Моля ако имате конкретни предложения в среден бюджет да ги дадете.
torbalan - Дървен философ
Опааааа неправилно съм разбрал началните условия... За няколко пъти в годината и щом не ти пука как ще изглежда - каквото и да вземеш все е тая...

Може и с обикновена коса :)
iivanov - майстор
Нещо такова http://www.storum.eu/Husqvarna-343FR или http://www.stihl.bg/%D0%9F%D1%80%D0%BE% ... -C-EM.aspx ти трябва.Другия вариант е малка коса и косачка за висока трева.И в двата случая няма да е евтино.Местото ти не е малко.Ако имаше фреза можеше и по-тънко...
kaishew - специалист
Здравейте колеги.Към brigante,моят съвет е също да търсиш роторна косачка,защото всички останали мисля,че няма да ти вършат работа.Още повече моторна коса.Като пример виж възможностите на моята,която използвам,след като малко поистървах тревата.Наистина цената е височка но за 5 декара мисля, че друга няма да ти върши работа.

Прикачен файл

Picture 619.jpg
hidrazin - майстор
Абе колега, какво малко бе? :-D Ти направо се губиш в джунглата като Маугли. :lol: Тук направо си плаче за тежка механизация. :prayer:
Ако ти дойда на гости ще трябва да те търся с GPS.
:partyman:
kaishew - специалист
Да наистина така е ,но годината бе много дъждовна, а и други задачи.Но в крайна сметка се справих успешно с тревата.

Прикачен файл

Picture 580-1.jpg

Прикачен файл

Picture 639-1.jpg
iivanov - майстор
Каишев,винаги съм се кефел на снимките ти.
Caxo - специалист
Колега Каишев, хубаво си снимал косачката ама трябвало да я извадиш малко от джунглата :) Аз лично само дръжки виждам :-D До автора на темата: Ако имаш мотоблок най-удачният вариант според мен е палцова косачка.
Като цяло имаш ли някаква самоходна машина от която да вземеш "движение" ?

Тема "Дайте съвет за косачка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: