• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentino76bs - майстор
MamaMy написа:
Тя тая схема няма да работи така или иначе.
Защо?
ivanovbg - майстор
Ще работи колкото и моята - без проблем. Но е в пъти по хубаво нарисувана :-D
valentino76bs - майстор
ivanovbg написа:
Ще работи колкото и моята - без проблем. Но е в пъти по хубаво нарисувана :-D

Като се загледах същата работа наистина? Притеснява не факта че в междинно положение едновременно ще се опитат да затворят и двата контактора.
ivanovbg - майстор
Няма, не се притеснявай. Първо свържи схемата на масата и на мястото на мотора сложи лампа и симулирай.

Както колегата todortv е казал би трябвало да добавиш един разтоварващ клапан че може мотора да се зори доста на тръгване. Или ще изгори бързо или ще ти ебава ремъците. Щом е трифазен му сложи и защита от пускане при липса на някоя от фазите.
valentino76bs - майстор
ivanovbg написа:
Няма, не се притеснявай. Първо свържи схемата на масата и на мястото на мотора сложи лампа и симулирай.

Както колегата todortv е казал би трябвало да добавиш един разтоварващ клапан че може мотора да се зори доста на тръгване. Или ще изгори бързо или ще ти ебава ремъците. Щом е трифазен му сложи и защита от пускане при липса на някоя от фазите.
Ясно! То сега временно /но може и постоянно да си остане :) го свързахме към един друг пресостат на компресора не знам защитен ли е, вграден е направо в балона на 4 бара включва на 6 изключва има и някакво болтче явно се настройва от там .
todortv - майстор
valentino76bs написа:
....вграден е направо в балона....
Това не го разбрах :?:
MamaMy - майстор
Схемата е нарисувана в изключено състояние. Подайте напрежение и ще видите при проследяване, че мотора тръгва без да натискате никакви бутони :shock: . Протичащият ток през контактора К1 ще превключи двата контакта К1 като с единия няма да направи нищо, но с другият ще захрани мотора :-D
todortv - майстор
Те са нарисувани като бутони, но всъщност са нива по налягане т.е това е пресостата.
:partyman:
valentino76bs - майстор
todortv написа:
valentino76bs написа:
....вграден е направо в балона....
Това не го разбрах :?:
Ами другия който е със стрелките е на една тръбичка ,а този е направо на балона е сложен трябва да го снимам да го видиш ...
янко - специалист
Моя пресостат е същия.Схемата беше с релета на 12в(защото имах такива) и контактор,но съм я забравил.Трябва да проверя дали съм я записал или да отворя компресора
  • 1
  • 2

Тема "Моля предложете схема." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: