Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Привет хора :) нужно ми е компетентно мнение за тези свредла за обработка на метал. Тъй като се занимавам с дървообработване и главата ми нищо не разбира от металообработване, а и не мога нещо да разчета кой е производителя, пиша тук че няма към кой друг да се обърна. Интерисува ме за какви по-точно операции могат да се използват с тази заоблена глава и на какви машини могат да се сложат. Очевидно няма къде да ги използвам и ми е нужна малко инфо за тях и горе-долу как вървят на пазара, че само пълнят шкафовете.
Благодаря ви предварително !!!

Прикачен файл

DSC01140.jpg

Прикачен файл

DSC01142.jpg

Прикачен файл

DSC01129.jpg

Прикачен файл

fds.jpg

Прикачен файл

DSC01145.jpg
griffin - майстор
Колега опашката е морзов конус ако имаш колонна бормашина и конусите на машината и на бургиите съвпадат може да ги ползваш там, сваля се патронника и с леко почукване могат да се набият. Има и преходници между различните размери конуси :-). Предполагам са се ползвали на фреза за метал.
profesionalist_wood - майстор
Откъде купи комплекта? :) И колко пари е?
друмчо - специалист
Здравейте!
Не са свредла, а зенкери за обработка на "глухи отвори". Както писа колегата, опашката е морзов конус. Морзовите конуси са с различни размери. Например Морз1 е по малък от Морз5. Освен на бормашина използват се и на други металорежещи машини. При нужда със съответни преходни втулки. Ако нещо се преработва на струг, ъгълът на който се завърта кръстатия супорт е 1 градус и 30 минути(1,5гр.)
Благодаря много и на трима ви за помоща !

profesionalist_wood - наследство са ми ако мога да кажа така :) и нямам представа, още повече и колко пари са. аз и за това моля тука за помощ за да мога да се ориентирам защото не ми вършат работа.

друмчо - определено виждам, че си разбираш от работата. за това е и следващия въпрос : за направата на какви продукти се правят тиа "глухи отвори". питам за да знам на фирма с каква дейност да ги предложа. благодаря ти отново ! :)

Някой дали разчита или е работил със зингери на тая фирма и му е познат фирмения знак ?
gogo7777 - майстор
На меме ми прилича на цапфер-фреза. :?
друмчо - специалист
Sunkata написа:
Благодаря много и на трима ви за помоща !

profesionalist_wood - наследство са ми ако мога да кажа така :) и нямам представа, още повече и колко пари са. аз и за това моля тука за помощ за да мога да се ориентирам защото не ми вършат работа.

друмчо - определено виждам, че си разбираш от работата. за това е и следващия въпрос : за направата на какви продукти се правят тиа "глухи отвори". питам за да знам на фирма с каква дейност да ги предложа. благодаря ти отново ! :)

Някой дали разчита или е работил със зингери на тая фирма и му е познат фирмения знак ?
"Глухи отвори" се правят в най разни детайли, за разни приложения. Зависи от това какъв профил да бъде дъното на отвора/легло за сачма в случая на това което разполагаш/. Най вече могат да се използват в инструментални цехове.
Ако се доработят на специални машини/заточващи, с абразиви/могат да се постигнат и други форми.
От "онова време" ми е познато инструменталния завод "Болшевик" или "Сърп и чук" - Габрово. Има и други, но не се сещам/по снимките не мога да позная/, ако греша - поправете ме. Има вероятност да са руски на бившето СССР или ГДР.
gogo7777 - майстор
Какво е отбелязано като размер на инструмента? Да не са калибровачни инструменти, нещо като правите райбери. Края на морза не завършва както при свредлата и фрезите. Сигурно са строго специфични за дадена машина и обработват детайла с минимално усилие.
profesionalist_wood - майстор
имам на книга снимката на машината за тези неща от 1961г...ще кача снимка
Ейй да живее нета бе! Всичко има бе :partyman: машината е правена в чест на 40 годишнината от октомврийската революция
модел .100А Спомням си тези модели,за съжаление заминаха за скрап.Виждал съм такъв в един завод в Самоков за пластмасови изделия
Няма да станат на други машини защото на първата снимка на зенкера пише К2 за друг модел но със същите параметри,на снимката горе е от същия но стар модел, такива машини се правеха в ленинския машиностроителен завод в Санкт Петербург тогавашния Ленинград...

Прикачен файл

0289546973.jpg
0289546973.jpg (16.55 KиБ) Видяна 4169 пъти
Последна промяна от profesionalist_wood на вт фев 26, 2013 10:28 pm, променено общо 6 пъти.
gogo7777 - майстор
А така дай повече инфо за сечивото :-D .

Тема "Моля помогнете със съвет !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: