Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Tsilkov - майстор
Поликарбоната още като го сложиш е смотан ама след няколко години става гняс неземна-мърси се отвътре чак, няма чистене и циклите на замръзване/директно греене му разказват играта. На моя блок като дойде кризата сложиха поликарбонатна (вместо стъклена )-ако я видиш няма да си помислиш за поликарбонат.
evsibo - специалист
Тоя проблем се решава със специана лента от рода на тиксото и после лайсна http://www.mikimak.com/?function=detail&id=7910 . Днес прочетох всичко какво има писано и още не написано за поликарбоната . От утре почвам да звъня на фирми и да събирам оферти .
evsibo - специалист
Та поразпитах тук-там по разни фирми и фирмички и разбрах защо има толкова фалирали в строителството :-D , ми те горките не познават парите 180-190 лв. квадратен метър :rolleyes: , та взех решение сам да си го направя както преди време стана с парапета. Понеже ще почвам малко по-малко да купувам материалите ме интересува какво трябва да е разстоянието между надлъжните профили като се има предвид, че поликарбонатната плоскост ще е 10 мм,

Прикачен файл

Untitled.png
Става дума за това разстояние дето са питанките
Untitled.png (22.79 KиБ) Видяна 1909 пъти
VLADO66 - майстор
Ползваш за ребрата 15/30мм. междуреброво 40см.,попове и столици 50/50.Това при наклон мин. 30%.
evsibo - специалист
VLADO66 написа:
Ползваш за ребрата 15/30мм. междуреброво 40см.,попове и столици 50/50.Това при наклон мин. 30%.
Благодаря, да се запролети и почвам надявам се май месец да съм готов, ще има и снимки .
Вадим Владимиров - специалист
Но го прави със стълба или със скеле. Защото боли! :-D
evsibo - специалист
Със стълба ще е , знам че не е здравословно . Мерси за препоръката ще се вслушам.
zach_82 - специалист
Някой ако търси ПЛЪТЕН ПРОЗРАЧЕН поликарбонат, имам 2 листа LEXAN -неупотребявани (все още със защитно фолио).
Продавам ги на половин цена от магазинската. Купих ги, пък така и не ми влязоха в употреба. 40лв на кв. метър.
Размерът на листовете е 5м Х 2.1м X 4mm дебелина.

Тема "Има ли начин" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: