• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 21
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
stiv1961 - майстор
На сегашната дограма обкова какъв е? Ако дограмата е сглобена както трябва/ имам предвид с усилители в профила/ няма защо да се притесняваш. Имаш само едно отваряемо крило, ако обкова е некачествен смени само него. Пък ако имаш парички сменяй и стъклопакета. На 5- камерната ВИВА може да се сложи и троен пакет флоат+ флоат+ 4 сезона 32 мм. И за какво ти са тези 20 см. повече :?
ivanvasilev1970 - специалист
stiv1961 написа:
На сегашната дограма обкова какъв е? Ако дограмата е сглобена както трябва/ имам предвид с усилители в профила/ няма защо да се притесняваш. Имаш само едно отваряемо крило, ако обкова е некачествен смени само него. Пък ако имаш парички сменяй и стъклопакета. На 5- камерната ВИВА може да се сложи и троен пакет флоат+ флоат+ 4 сезона 32 мм. И за какво ти са тези 20 см. повече :?
Какво е троен пакет флоат+ флоат+ 4 сезона 32 мм???
20 см са си 20 см. Умножеби по ширината на стаята това си е над половин м2
VLADO66 - майстор
ivanvasilev1970 написа:
stiv1961 написа:
Какво е троен пакет флоат+ флоат+ 4 сезона 32 мм???
20 см са си 20 см. Умножеби по ширината на стаята това си е над половин м2
И да разбишкаш минерална мазилка первази и т.н. за едни евентуални саксийки :?
stiv1961 - майстор
Троен пакет значи три стъкла с дистанционери между тях :) , външно 4 сезона, средното- обикновено 4 мм и вътрешното- обикновено 5 мм, обща дебелина на пакета- 32 мм. Само че трябва да се сменят и стъклодържателите с такива от 4- камерния ВИВА.Тези 20 санта какво ще ти донесат- шкаф ли ще слагаш там или бар плот :? Половин квадрат допълнително отопляема площ.
timon_tg - специалист
един въпрос и от мен ако някой вече го е обмислял.. на вратите към балконите кой вариянт е за предпочитане от долната страна ?
1. с цял профил - недостатък ще е, че трябва да се прескача постоянно.
2. с лайсна - недостатък предполагам, че ще е топлоизилацията и евентуално влизане на въздух и вода при определени условия.
stiv1961 - майстор
timon_tg написа:
един въпрос и от мен ако някой вече го е обмислял.. на вратите към балконите кой вариянт е за предпочитане от долната страна ?
1. с цял профил - недостатък ще е, че трябва да се прескача постоянно.
2. с лайсна - недостатък предполагам, че ще е топлоизилацията и евентуално влизане на въздух и вода при определени условия.
№ 1- ще свикнете с прескачането :)
timon_tg - специалист
в допълнение врата ще е с 2 отваряеми крила
stiv1961 - майстор
Аз на това му викам ,,френски прозорец" :) С крило за прозорец ли е изпълнението?
timon_tg - специалист
аз под "френски" разбирам от земята до тавана. 0 - 2.85.
Размерите на отворите, които имам са
1.височина - 2.30 , ширина - 180
2.височина - 2.10 , ширина - 180

Самата височина на врата може и да не е до трегера над нея..може да е и на 2 м , въпросът ми е какво да е изпълнението в долната част.
stiv1961 - майстор
timon_tg написа:
аз под "френски" разбирам от земята до тавана. 0 - 2.85.
Размерите на отворите, които имам са
1.височина - 2.30 , ширина - 180
2.височина - 2.10 , ширина - 180

Самата височина на врата може и да не е до трегера над нея..може да е и на 2 м , въпросът ми е какво да е изпълнението в долната част.
Вариант 1.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 21

Тема "Избор на дограма, монтажник и още нещо" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: