Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
ArturDent - Почти Безобиден
Принт сървъра можеш директно да го боднеш в мрежата без компютър.
Общо взето "компютър" в принтера, който се грижи за споделянето по мрежата.
При по-големите модели го има вградено. На по-старите принтери "платката" която го правеше принт сървър се продаваше отделно, щото беше $$$ навремето.
LazarGanev - "Велик майстор"
bulhomes2 написа:
Да попитам какво е туй мрежов принтер и принт сървър. Мойте всичките принтери, закачени на различни компютри съм си ги споделил в мрежата и от всеки комп мога да принтирам на всеки принтер.

Сега се сещам - май същото, ама мога да принтирам и без да е включен компютъра, за който е закачен избрания принтер.
Точно тъй, с една допълнителна джаджа НР-то съм го вързал директно към рутера. Акомога да направя същото и с киосерата ще е велико, защото съм пробвал с няколко кабела паралел-ЮСБ - не става сигурна връзка. Нямаше и драйвери като правех пробите, но сега MamaMy обеща. Само връзването остава.
ArturDent написа:
Уха той направо антика.
А дали няма някоя дупка, дето можеш да ръгнеш допълнително джаджа та да стане принт сървър?
А бе антика, ама перфектна - касетата е за 20000 копия, аз не мисля че ще ми се наложи да я презареждам, само да мога да го подкарам. Ползвах го малко на стария комп, който беше с ХР и съм много доволен. Това ми е последния вариант - да му заделя някое старо РС с ХР :supz: :rock:. Ама ако някой знае за такава платка към, която мога да му бодна - най-добрия вариант, ше черпа :wink:
torbalan - Дървен философ
Джаджата.

Аз лично имам повече вяра на amazon.co.uk.

Друга джаджа.

Ако си в настроение да браузваш - кликни тук. :)
velas - специалист
Или си намираш някой евтин рутер с принт-сървър (като мен) :) . Ето го моя...15лв... :lol:
cakev79 - специалист
Защо всеки път се намира някой който да се включва с въпрос и да оси.а моята тема?
bulhomes2 - майстор
Цакев, нали за принтери говорим... Съжалявам, че ти писах в темата. Ще гледам да те подминавам вече.
MamaMy - майстор
Или си намираш някой евтин рутер с принт-сървър (като мен) :) . Ето го моя...15лв... :lol:
Идеален е, но ставаше дума за LPT порт

cakev79, всичко до тук е все свързано с принтери и може да ти е от полза при избора. Все пак никой не знае каква ти е конфигурацията и какви портове имаш.
LazarGanev - "Велик майстор"
И аз се извинявам, мислех че ще е полезно да попитам тук, не съм предполагал такава ревност :trademark: :forbidden:
cakev79 - специалист
Ами така се получава,че на последните ми теми така и не получих отговори все заради странични въпроси.Това е едното.Другото е съвет от хора които са чували от някой нещо си,но го казват със 100% сигурност.Все пак моля за помощ.
MamaMy - майстор
Най-добрия вариант е както с всякакви други инструменти. Взимаш нещо професионално евтино втора ръка и го ползваш без проблемно докато си жив. Другата крайност е взимаш нещо домашно евтино и ново и на всеки 200-500 разпечатки си купуваш друго. Всичко е въпрос на финанси, вкус, цвят, размер и не точно в този порядък. :partyman:

Тема "Лазарен принтер.Каква марка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: