Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kaishew - специалист
kaishew - специалист
Снимката бе само да покаже възможностите на косачката.1 декар за около час работа.
bulhomes2 - майстор
Тая ме изкефи. Даже ще потърся да видя цените
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=jyS ... =endscreen
ПП. Що така веднъж успявам да вградя видеото, а кат се закучи някога...
puutarha - помощник
brigante написа:
Здравейте,

Изчетох може би всички теми свързани с избор на косачки, но така и не намерих нещо подходящо за моя случай.
Ще съм много благодарен да получа мнение от хора с опит в косенето.
При мен става въпрос за овощна градина 5 дка. Почвата ще бъде затревена и ми трябва машина, с която да я кося няколко пъти в годината. Повърхността като цяло е равна, но има останали и доста купчини пръст след засаждането на дръвчетата, има и камъни. Както се досещате целта ми не е равна и красива трева. Колебанията ми са между моторна коса (вероятно от по-мощните) и бензинова косачка на колела. И двете си имат предимства, но тъй като почти нямам опит в косенето ми е трудно да преценя кой вариант е за предпочитане.
Благодаря предварително.
Ако целта ти не е перфектен тревен килим вземи моторна коса. Препоръчвам ти я заради наервностите в терена. Заради неравния терен ако вземеш от моторните косачки с колела ще удрящ много пъти ножа при косене. А като го удариш няколко пъти по сериозно ще изкривиш вала на косачката, а това означава, че ще трябва да си вземеш нова. Моторните коси са др. нещо. При тях от неравности само ще късаш кордтата (тя се подменя и е евтина). Недостатък е, че те не косят равно тревата както моторната косачка и не я събират, а я разпръскват навсякъде. Това налага после да събираш с гребло и да почистваш.

Ако искаш прилична тревна площ те съветвам като професионален градинар да направиш подравняване на двора максимално добре и да си вземеш моторна косачка, защото така ще е равномерно окосено навсякъде, тревата ще е събрана в кош (което спестява много хамалогия по събиране и почистване на трева) и декоративният ефект, който е целта на тревните площи, ще е по-добър.

С уважение Градинари свежари
Здравейте,

Благодаря на всички за отговорите. При мен ситуацията е следната: нямам и поне на този етап не смятам да използвам мотофреза. Площта ще бъде затревена и няма нужда окосената трева да се събира и изхвърля - ще си съхне и гние където е паднала.
Мисля, че най-добрият вариант за мен ще е моторната коса. Остава да избера вариант...
kaishew - специалист
Здравей brigante,все си мисля,че с моторна коса няма да се справиш с 5 декара,ама ти си знаеш.
Caxo - специалист
kaishew написа:
Здравей brigante,все си мисля,че с моторна коса няма да се справиш с 5 декара,ама ти си знаеш.
Аз съм на същото мнение. Като гледам едно паркче (има няма 1дка) в квартала го косят няколко човека цял ден :-D Да, съгласен съм, че не си дават кой знае какъв зор ама все пак...

Тема "Дайте съвет за косачка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: