• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Pooh - майстор
gogo68 написа:
Много благодаря за съвета! И аз съм се спрял /за сега/ на окачени тавани Armstrong /растерен/. ПВЦ таваните не ми харесват, а опънатите тавани са много скъпи, та за това избора ми е растерен таван, ...
Който успее да направи растер, където няма място за гипсокартон, е достоен за паметник!

Темата отдавна е в графата "Безмислици, мечти и въжделения"
Много е забавно да се наблюдав процеса на "откриване на топлата вода"
:-D
jekasus - майстор
gogo68 написа:
П.П. И къде живееха горките хора, докато им правиш ремонта?! :wink:
В стария си апартамент :lol:
И аз приключвам по темата с последно предложение.
Това е тавана в моя стая - лакирано ОСБ.
Усещам , че и това няма да ти хареса. :lol:

Прикачен файл

DSC_0812.jpg
gogo68 - напреднал
И не само аз няма да го харесам...съгласи се, че ОСБ не е за апартамент! Виж, ако беше нещо битово...като механа - да. :wink:
А на Мечо Пух ще кажа да не чете между редовете! Казал съм, че където няма място, ще е с плоскости! :)
Последна промяна от gogo68 на пет мар 01, 2013 5:52 pm, променено общо 2 пъти.
gogo68 - напреднал
Дааа...и там съм питал и много хора културно и цивилизовано си дадоха мненията и препоръките!
mrdds - специалист
Ааабе gogo,стига си умувал...каквото и да предприемеш ще трябва да изкараш мебелите и да почистиш след това.Какво не му харесваш на картона,та с него ще стане най-чисто.Да не мислиш,че с фибран или растер няма да пробиваш,няма да цапаш и няма да има боклуци? За едно боядисване с прост латекс трябва да опаковаш стаята и да не живееш в нея поне 2 дни,а ти искаш да правиш строително монтажни работи на тавана и отдолу жена ти да реже салатата.Е не става и няма как!

7см са ти напълно достатъчни за да си сложиш ватата и картона,ако ти е кеф може и някоя луничка да боднеш и няма да сменяш мебелите.Ще имаш прав таван като по конец с минимални средства.
И при двата вида изолация имаш шанс за образуване на влага.Това е неизбежно и всеки го знае.
Аз бих избрал фибрана само ако търся минимални загуби,тоест ако мебелите ти са на 3 см от тавана.
gogo68 - напреднал
Благодаря, но без картони и гипс! :wink:
VLADO66 - майстор
gogo68 написа:
Благодаря, но без картони и гипс! :wink:
А с какво ще я покриеш тая вата за която пита в другия форум :?
gogo68 - напреднал
Писал съм го няколко пъти в темата, ама явно няма кой да чете и ще го кажа още веднъж! Няма място в спалнята и кухнята заради гардероба и шкафчетата и там ще е с фибран и декоративни плоскости, а в хола, детската и коридора има място и там ще е с растерен таван/окачен/ - за него ще е ватата! Дано сега е ясно! :wink:
VLADO66 - майстор
Аз не бих си сложил над растерен таван вата.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Моля за съвет!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: