Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Subsa - специалист
Бях в понеделник при един стругар, прави ми държач за лагер на средното движение, че се държеше само на един freewheel и на 300-400км се чупи от аксиалното износване.
Сега съм го спънал с лагер от другия край и ще видим колко ще изкара.
Искам да похваля стругаря, справи се доста добре. Използва дуралуминий за направата на частта, не го плашат единичните поръчки и ми взе само 20лв а си игра към 2 часа. Предлага всякакви стругарски услуги. Младо момче е.
Това е линк към страницата му - http://strugarski-uslugi.rol.bg/%D1%81% ... 0%B8%D1%8F
Доста по-осъзнат от предишния ми стругар и внася иновации при изработката. Без чертеж и схема, само с обяснение се справи перфектно.
Единствения проблем, поне за мен, е че се намира чак в Обеля 2, което е близо с метрото, ама си е доста път.
Той ме светна, че има еднопосочни лагери и мисля ако пак се счупи централното движение, да минавам на такъв лагер. Просто ако го познавах по-рано... В Китай си намерих такъв за само 10лв и то марков. Ако някъде ви трябва еднопосочно движение (свободен венец), това е вашата част. Има ги до 480NM
Дават ги в пъти по-безшумни от freewheel и по надеждни. Там зацепват всичките съчми, не само 2 или 3 зъба, а и носят аксиални сили.
Намират се и в България и в Ибей и при Китайцу.
На английски са one-way bearing ro one way ball bearing
sasko12345 - специалист
продавам конрадски двигател с контролер на 36в копче за газта което работи само на макс защото нещо му стана може би от дъжд се прецака мисля че може да се поправи. има и спирачки които не са ползвани никога. имам и акумулатори оловни ползвани 240 лв. всичко. Ще минвам на по мощен двигател
MMIel - специалист
цената е добра. Жалко че не ми трябва. Кочето за газта няма какво да му се повреди. В него има датчик на хол струва 2-4 лв в елимекс и два магнита. Най вероятно единият магнит се е отлепил и е паднал. Успех с продажбата.
sasko12345 - специалист
Верно ли има датчик аз незнаех.
shosho1 - помощник
sasko12345 написа:
продавам конрадски двигател с контролер на 36в копче за газта което работи само на макс защото нещо му стана може би от дъжд се прецака мисля че може да се поправи. има и спирачки които не са ползвани никога. имам и акумулатори оловни ползвани 240 лв. всичко. Ще минавам на по мощен двигател

По-добре си запази мотора и си вземи втори за задната гума. Не си мисли , че тези които се предлагат за по мощни наистина са такива. Много често разликата е само в контролера и броя на намотките на двигателя , а конструктивно са еднакви даже с еднакви тегла.
С два двигателя ще имаш по-добър кпд, добър въртящ момент ,който за изкачване много ще ти помага. На 48 волта можеш да ги подкараш без особени притеснения.
Разбира се хубавите батерии са задължителни ,това е главния фактор за мощността. А мощността на един двигател зависи от квадрата на напрежението и спад дори от 3-5 волта е осезаем.
val4o89 - специалист
Хора, искам да ви питам нещо, което ме притеснява. Днес си взех два светодиода и лед драйвер за да си направя як фар. При свързването направих късо съединение за около секунда може би (видях го на търниджито как напрежението падна до 40v). Веднага изключих и като включих си имах 52v. Всичко стана много бързо. Сега се чудя, дали не съм е**л майката на батерията? Дали БМС-а има защита от късо?
evparts.alle - специалист
Нишшо му нема! Наще БМС-и са здрави като пръч!
:lol:
val4o89 - специалист
Да, разбрах, след като заредих батерията снощи, днес изхарчих 500Wh ей така в дъжда за проверка и явно нищо му няма. Явно е изключил на време :|
Между другото, взех си 2бр. светодиоди lustron V5 6,6W на 34v с ЛЕД драйвер DC/DC 350mA. Светят като "супер нова", като погледна в тях за 2сек. после не виждам нищо известно време :) С радиатор от процесор работят перфектно. Само трябва да им измисля рефлектор/лупа и ще стане уникален фар за мрачните летни нощи.
sasko12345 - специалист
Къде се продават двигатели на crystalite
shosho1 - помощник
Добре си се насочил само че цената няма да ти хареса : http://shop.crystalyte-europe.com/home.php?cat=295
За европа само тези намерих аз също си търся crystalyte модел :HS3525

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: