• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
Всичко за дърводелството
ZEDYCUS - майстор
Най накрая след почти 15 дена чакане дойдоха фрезерите за вратите. Марката е някаква американска Jesada,но ги взех от Англия с наддаване- излезоха с доставката 95лв. :-D Чисто нови не монтирани никога, само кутията е понадраскана малко. Напролет ще ги тествам как работят, че трябва да направя и нова плоча за масата на яката фреза. :partyman:

Прикачен файл

ABCD0002.JPG

Прикачен файл

ABCD0001.JPG
profesionalist_wood - майстор
Честито :partyman: Сега лигите ми ще прелеят :-D
ZEDYCUS - майстор
:-D Мерси. С Еди сме се запасили с кърпички за раздаване. :partyman:
nikolson - майстор
Купил си едни от най-качествените фрезери. За без пари. Браво и успешни проекти. Марката е продадена в Австралия, американците се ядосват, че я няма.
EDI - майстор
Браво Ваньо и честито за придобивката :partyman: да ти е кеф да ги сложиш на фрезата.Твоя комплект е със същите размери на главите като моя, като го гледам, с по три режещи пластини са.Значи сме наравно при меренето :-D :partyman: .Да, имаме кърпички, раздаваме :lol: .Моите два следващи фрезера от по-горните снимки и те дойдоха /може да е само единия, че моя приятел ги поръча в два последователни дни заради митничарите/.Довечера ще снимам, че имам да покажа и някои други неща дребен инструментариум за фрезата - дълбокомера и малки стягички.
ZEDYCUS - майстор
Мерси. :partyman:
Утре ще ходя до белканто да търся алуминиева ламарина поне 5мм за плочата.
Трябва и нова маса да направя, старата ми ще дойде ниска за яката фреза. Пак ще е проста без много заигравка, то и няма смисъл. 4 дървени крака и плот от МДФ 25мм за плот. Като ги направя ще ги покажа.
EDI - майстор
Моя плот стария е от парче плот за кухня 38 мм, дето изрязваха за мивката в стаята на бабата, а отгоре е покрита с ламинат 8 мм.Плочата с фрезата е от същия ламинат.Новата маса е с плот от МДФ 16 мм, а отгоре пак ще е покрита с ламинат 8 мм.За новата маса плочата не ми е проблем, и тя ще е от ламинат, защото фрезата не е захваната за нея, а отдолу на шейна за повдигане.
vladilen - специалист
EDI написа:
пък и с новата масата и лифта за новата фреза нещо изоставам от плановете, ама здраве да е.
ако не е тайна до къде си с това... че да киризя нещо... :tonqe:

яяя докато се наканя да се постна колко мераклии е имало :supz:
EDI - майстор
Ами леко напреднах.Готова е шейната за движение на фрезата нагора-надолу, тази събота и неделя ще поработя върху закрепването на фрезата към шейната и механизма на задвижване на подвижната част на шейната.Днес получих едни елементи, дето си бях поръчал за тази работа, в събота ще ги стиковам, да видим как ще стане.Идейно е готово, но на практика внаги нещо има за доработка на идеята.Това е масата в общи линии, още работа има свършена по нея, но доста остава още.

Прикачен файл

DSC022837777777777777.jpg стягичките и дълбокомера

Прикачен файл

DSC0228166666666666666.jpg новия фрезер

Прикачен файл

DSC0227855555555555555.jpg
шейната
DSC0227855555555555555.jpg (110.22 KиБ) Видяна 2174 пъти

Прикачен файл

DSC0226022222222.jpg
ZEDYCUS - майстор
Ще стане професионална работата ма съмнява, Еди. :-D Бая инструмент си събрал. :cool:
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14

Тема "Къде продават такива фрезери" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: