Вълнува ме този фундаментален въпрос и след доста четене, не мога да реша. Като цени май е все там. Баните са ясни, че ще са с вар, но останалото? Аз си мислех твърдо за варова мазилка, един познат имащ отношение към строителните дейности ми вика: за какво ти е варова, като после ще плащаш и за шпакловка, а с гипсовата от един път става. Като почетох, разбирам, че не е толкова гарантирано гладка гипсовата – зависи от майстора, може да се наложи шпакловка, т.е. това предимство го губя. Прочетох и на Баумит една инструкция за полагане на гипсова мазилка – да нямало повече от 5мм дупки, цепки по стената, ставали всмуквания като изсъхне – ми то да взема да я измажа първо, нещо не ми харесва тази идея. Друго чета, че гипса дишал, някой викаше че запечатвал, лудница.
Всъщност, аз не искам стените ми да са стъкло, но поне да не са напукани, па макар и с груба текстура ( ако това е проблема на нешпаклованата гипсова мазилка).
Какво мислите коя е за предпочитане, може би отговора се крие и в това кой ще я прави.
Всъщност, аз не искам стените ми да са стъкло, но поне да не са напукани, па макар и с груба текстура ( ако това е проблема на нешпаклованата гипсова мазилка).
Какво мислите коя е за предпочитане, може би отговора се крие и в това кой ще я прави.