• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
marmoz - специалист
Ами борят се :lol: ,като видях колко дюбели са наслагали на листа на ГК то маи пяната им е излишна :lol: :lol: :lol: То с толкоз дюбели и без пяна ще си го държи :-D
EDI - майстор
Голяма борба пада, висят като черва по стената дорде стегне пяната. :-D И голямо нивелиране му хвърлиха.
radius - майстор
Тия борещите се ме отказаха без да съм искал картон. Значи търся дишаща стена и да не е картон. Абе мазилка, но каква. Ако има начин варовата да се докара с малко по-фина структура бих минал и без шпакловка (обичам по-натурални стени). Тя гипсовата си е фина , но въпроса е по-придирчива ли е към подготовката на основата.
messershmit77 - специалист
Колега,има готови сухи смеси машинна мазилка на евромикс,около 6 лв за 30 кг,даже съдържат и фибри.Може да се хвърля и с мистрия,ако го прави човек с умения ,крайният вид е доста добър.Успех.
Tsilkov - майстор
messershmit77 написа:
Колега,има готови сухи смеси машинна мазилка на евромикс
На Кнауф(вароциментови) също и повърхността е изцяло гладка (на една ръка само се полагат). Цената им идва средно 16-17 лв. с трудът.
Бат Иво - специалист
radius написа:
Тия борещите се ме отказаха без да съм искал картон. Значи търся дишаща стена и да не е картон. Абе мазилка, но каква. Ако има начин варовата да се докара с малко по-фина структура бих минал и без шпакловка (обичам по-натурални стени). Тя гипсовата си е фина , но въпроса е по-придирчива ли е към подготовката на основата.
Има естествено!Добър мазач и пердашена вароциментова мазилка.Хич нее трудно и толкова ли сте загазили за майстори в БГ. че да не може да намериш майстор за пердашена (фина) мазилка? Тя става равна и гладка (много гладка) .Просто ти трябва добър майстор и след боядисване няма да познаеш какъв е материала от долу!
jekasus - майстор
Сега работя на един обект, дето правят гипсова мазилка. Не знам дали не могат или не става (на Регипс мазилката) не ми харесва и толкоз. Далеч са до това ниво - Изображение
Иначе на готови циментови мазилки пясъка е ситен, не е като да ти докарат един камион пясък и цимент от някоя борса. :-D
Бат Иво - специалист
Ако ще да ми докараш отделно пясък , цимент и вар , пак ще измажа по добре от колкото някой майстори с готови смеси :-D :-D :-D .Съвременните майстори ги разглезиха с какви ли не полуфабрикати и пак немоат!Ма те толко са и майстори. :partyman:
jekasus - майстор
Едър е пясъка, нали си мажа по-някога баните, там си правя експерименти, под плочката не се вижда :-D
Вар вече не ползвам, има си заместители. Иначе си прав, бая глезльовци вече има.
Бат Иво - специалист
Като е едър пясъка си има .......(чалъми) то затова му се вика майстор!
п.п. преди време викнах един мъж да ми помага за едни плочи.......
-той вика как да лепя тия плочки право като е крива мазилката..............не го и виках повече -(майстор)!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Варова или гипсова мазилка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: