• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gorgidanchev - специалист
UPSа е много славичек ... :-D :roll:
Стефан - майстор
astor написа:
Вчера пак спира тока и.....
Колеги, мислете позитивно :lol: Когато "умните" ни политици окончателно спрат АЕЦ Козлодуй, тогава ще видите какво е "дискотека". Това от преди няколко години беше прелюдия....

Бъдещето е доста мрачно, вервайте ми....
Johny - майстор
Много големи надежди залижихте на този UPS. Като навържеш всичките му контактори, превключватели и какво ли още не, по-добре си купи един генератор. Само не разбрах, какво ще стане с парното, като му спреш помпата....Ремонта на къщата ще ти излезе по-скъп.
http://www.vikiwat.com/index.php?page=s ... 26&lang=bg

Подобен Инвертор от 12V на 220V и един хубав акумулатор също ще ти свърши работа. Някой от инверторите имат двустранна връзка, тоест следят акумулатора и когато е изтощен го зареждат.
Gadnyara - специалист
Защо просто не му изведеш един изходен разклонител и по този начин "ръчно" да комутираш различни стандартни консуматори. Ако пък са далече един от друг ТВ и помпата, купи си второ НТЗУ за втория консуматор, тъкмо ще стабилизира напрежението - цената му е съизмерима с тази на апаратурата за таблото, за която питаш :).
В таблото най-правилно е да се отдели секция "UPS", през предпазител да се захрани устройството, на неговия изход се поставя също предпазител /макар, че повечето си имат вградени, добре е да има в таблото такъв/, след това се включват консуматорните предпазители..... И всичко се оразмерява според мощностите.
За офиси се слагат разни ПЕП-ове, за да можеш спокойно да превключваш м/у различните захранвания и да не спреш работата на хората за дълго, ако решиш да ремонтираш нещо по UPS или веригата.... всичко това за вкъщи е излишно, освен ако не сменяш цялото апартаментно табло с нещо два пъти по-голямо...
  • 1
  • 2

Тема "ел.захранване+резервирано захраване от UPS" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: