• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ivanovbg - майстор
Аз не съм толкова сигурен - колко сребро има в боята? Знаеш ли колко йони се падат на квадратен сантиметър и колко микроби има на квадратен сантиметър? За да убие йона микроба трябва да е в досег с него.А с времето йона го покриват няколко трупа на умрели микроби и май не им действа. Лошото е че на тези бои никъде не пише колко е срока на действие.

А о така е по мързеливо. И знаеш поговорката че мързела не мори ,а мъчи :) :partyman:
Tsilkov - майстор
jekasus написа:
За варта Фло беше обяснил някъде, че попива влага някакво си време, не помня вече.
Да не би да имаш предвид че изпуска влага ?
ivanovbg - майстор
За да се втвърди добре варта трябва да има влага и въгледвуокис.

П.П. Обърках се - отделя влагата и приема въгледвуокис. http://www.uacg.bg/filebank/acadstaff/u ... inders.pdf
jekasus - майстор
Tsilkov написа:
jekasus написа:
За варта Фло беше обяснил някъде, че попива влага някакво си време, не помня вече.
Да не би да имаш предвид че изпуска влага ?
Обърках посоката :-D
radius - майстор
А защо си шпаклова верандата, да не е професионално изкривяване, да не си свикнал( от плочките :-D ) да са ти гладки и лъскави стените.
jekasus - майстор
Без плочки не може :lol: Приказката за обущаря и обувките я знаеш, най-накрая се засрамих :lol: Беше с едно грозно пдч. Засега само тая грозна врата остана, но чакам срама пак да ме налегне.

Прикачен файл

DSC_0449.JPG
schuldiner - майстор
Може по-знаещите да ме репликират, ама тая мазилка, дето "от един път става" никак не ми допада. Мазилката по технология е двупластова - без значение варова или гипсова - и за това си има причина. Точно за твоя случай аз бих избрал вароциментова с циментова шпакловка, но не значи, че варогипсова + гипсова шпакловка е грешно, просто предпочитания и професионално изкривяване... Та, пропорциите на двата пласта са леко различни, а понякога и съставът. Разбираемо е от гл.т. на изпълнителя защо иска наведнъж да изпраска всичко, но ако питаш проектанта си (който всъщност трябва да задава технологиите на изпълнение), той ще има други съображения, съответно други изисквания. Ти пък искаш да е евтино, бързо, красиво... и да носи на бой... Последното според мен е най-меродавно, останалото го преглътни някак си...
VLADO66 - майстор
Мазах една стена на мазето с вароциментова с пластификатор и ми попадна в окото и що рев беше не е истина,какво ли съдържа тая гадост :?Но иначе като я изпердаших почна да лъщи-като че ли съм я лакирал.
Svetoslavoff1 - майстор
Здравей,
Да ти споделя и моето мнение като потребител. Вароциментова с последващо финосване е моят избор. Но дано попаднеш на добри майстори. Между другото, това си личи и от количеството на цимента, който слагат. Някои блъскат цимент на поразия уж за по-здраво. Аз навремето като мазах вилата имах късмет, че попаднах на точния човек, Бог да го прости. Бях се приготвил с цимент по препоръки на уж знаещи. Та този човек даже и за външната сложи доста по-малко. Е за 20г няма и помен от ронене, подкожушване и тн. За вътрешната сложи още по-малко цимент, а дет' се казва гвоздей не можеш да забиеш.
По-горе споменаха и за дезинфектиращите свойства на варта, диша, поема излишната влага и сл това постепенно я отделя.
jekasus - майстор
VLADO66 написа:
и ми попадна в окото и що рев беше не е истина,какво ли съдържа тая гадост :?
Старите шампоани, нали ги помниш? Сега що не щипят очите :? Иначе и едно веро в материала върши същата работа.
Svetoslavoff1 написа:
че попаднах на точния човек, Бог да го прости.
Не знам да ли са останали вече такива майстори, времето минава, технологии също. Колко народ знае за гланцирана замазка? Сега търсят евтино и бързо.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Тема "Варова или гипсова мазилка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: