Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Duke_BG - специалист
струва ми се че ако затваряш единия от двата радиатора може и да ти заври системата (ако са само два де )
nikigada - специалист
Здравейте откъде мога да си купя този ел.магнитен вентил и за каква сума ориентировъчно?

Благодаря!
крум - специалист
Днес питах в едни представители на Прити в Горубляне - отказаха ме с цена 130 лв...

Тези Ерато случайно да имат представител за София?
ironlady - модератор
http://www.erato.bg/about_us_bg.html

отстрани в сивото поле има кординати
крум - специалист
Обадих се.
Цената на трите части (термостат и т.н.) е 66 лв.
Близо двойно на цитираната от хсам.
Евентуално на 27-28ми ще мина да взема един, освен ако не намеря някъде по-изгодно.
Малко не по темата - болежките ми с обезъвздушаване на бойлера се оправиха сами - самообезвъздуши се след 3 дни, но затворих крановете, че две нощи се топлихме с него :)
nikigada - специалист
Здрасто Круме какви са тези 3 части да знам какво да търся защото се обаждах на Ерато и само цената на ел. задвижката беше 150лв. а има още кран термостат и т.н. Ако можеш и да ми обясниш и как се свързват една към друга! В една фирма ми говореха за термостатен вентил с ел. управление но за такова нещо не съм чувал!!!

Благодаря!
nikigada - специалист
Някой може ли да помогне за въпроса ми или да чакам да се появи Крум? Какъв е този термостатен вентил с ел. управление?
Благодаря!
fbr - майстор
Снимката на първа страница за ориентир.Това никелираното със трите отвора по средата е самия клапан,като може да бъде както нормално отворен ,така и нормално затворен като при задвижване от задвижващия механизъм съответно се затваря или отваря.На него е навит с никелирания пръстен задвижващия механизъм (отлява с белия пластмасов капак) ,който може да бъде електрически т.е. задвижва се при подаване на 220 волта ,или термостатен (задвижва се от промяната на температурата на околната среда и естествено трябва корпуса да е градуиран и има възможност за промяна).Остава третата част която е горе и което си е един преходник на този клапан към тръбата от която ти е изградена инсталацията.А пък как го наричат магазинерките и на каква цена може да се намери е тема необятна .Аз съм го купил целия комплект преди 3-4 години за 35-40 лева.Това ако го имаш за долна граница на цената ,а горна знай че няма.
dalgia - специалист
Ако случайно не си купил магнет вентил.В Термодизайн има италиански по 94лв 105градуса нормално затворени.намират се на ул."Народно хоро" кв. "Овча Купел".Термостат механичен 22лева.

Тема "ел.клапан за парно?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: