• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
Всичко за дърводелството
EDI - майстор
А, няма да стане, поне следващите 20 години :lol: .Кога замирише на пенсия и това може да се случи :cool: :partyman: .Посъбрах наистина инструмент, ама пусто, като не мога да се сдържам, като видя нещо хубаво и си го вземам.Добре, че не съм съвсем без спирачки :lol: .
ZEDYCUS - майстор
Днес ходих до белканто за ал. плоча 5мм. За съжаление не намерих, но попаднах на друга находка, готов винт с направляващи, идеален за повдигане на фрезата, когато е монтирана на масата. Иска малко преработка за тая цел, но няма да е сложно. Общо с профилите(от гардероби с плъзгащи врати и дограма) дето взех за водачи, легна 15лв всичко. Човека си ги прибра в джоба, явно шефа липсваше :-D . :partyman:

Прикачен файл

ABCD0003.JPG

Прикачен файл

ABCD0002.JPG

Прикачен файл

ABCD0001.JPG
EDI - майстор
А браво, много добра придобивка, особено винта.Чакам да видя как си решил нещата. :partyman:
marmoz - специалист
Винта е много як ,честито за придобивката :)
ZEDYCUS - майстор
Днес се закучи работата. Подготвих плочата за фрезата(поради липса на алумин с ПвЦ някакво), но се наложи да правя и приспособление за рязане на кръгли отвори(нали крада от руснака :-D ).
Пробвах новата фрезичка от Николай дето взех. Не се усеща как работи, кръговото приспособление е за нея, че е компактна и малка. Утре ще го покажа в отделна тема, че не остана време за снимане. Идеята е донякъде от този сайт на руснака - http://www.archiwood.com.ua/catalog/108 ... rukami.htm ЛИнка е от форума някъде. :prayer:

А за успоредния водач и повдигането, ще го мисля пак в движение, имам някаква идея. Ще видя ще се получи ли и ще покажа резултата.

Прикачен файл

ABCD0005.JPG

Прикачен файл

ABCD0006.JPG
smaili_73 - напреднал
Нямали някой да пусне нещо направено със тези фрезери да видим?
ZEDYCUS - майстор
Погледни в темата на ЕДИ показвал е. Аз още не съм сглобил масата. А ръчно не става :partyman:
EDI - майстор
Да, пускал съм снимки, но са малко пръснати.Ей тук има - viewtopic.php?f=35&t=40918 и тук - viewtopic.php?f=17&t=23244&start=60 на 4-а и 5-а страница има някои неща.
plovdiv na ruskiq pazar 50 gro6a mislq 4e bqha az daje imam edin komplekt no mi se struva pulen ta6ak taq rabota deto q mislite kakvato i da e ru4nata freza kato sloja tablarkata i umira drugiq variant da karate tablite na nqkolko puti (zaguba na vreme )aaa i se podgotvete za 4estq smqna na lagerite na ma6inkata tozi instrument mnogo gi mori
EDI - майстор
Никакъв проблем нямам с таблените за любителски цели.Естествено, не натоварвам машините 8 или 12 часа постоянно всеки ден.За тази цел си има други машини.Малката фреза върти 50 мм таблен на СМТ без проблеми на един ход.Тези дни пробвах и големия таблен - 80 мм.РАЙДЪРА реже и пее на един ход, дори го пробвах на минимални обороти.Дори и на два ряза да минеш таблата, какъв е проблема.На месеца ще направя 5-6 табли, надали повече.И на 5 хода да ги мина, няма никакво значение.Не сме в условията на едросерийно производство все пак.А лагери надали някога ще сменям.Старата фреза вече 2 години си работи на масата без проблем.Все пак не режа всеки ден с нея, де.Някога може и да дойде време за лагери, но тогава си вземам пак една нова 1020 ватова за 50 лева и ето ги още 10-ина години работа.Предполагам, че имаш проблем с фрезерите, затова ти се тормози машината и не реже като хората.Пробвай един хубав комплект и ще видиш разликата.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14

Тема "Къде продават такива фрезери" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: