Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
galin56 - специалист
А тия кабели когато ги допря бяха вързани за клемите или бяха висящи - тоест откачени от автомата?
valentino76bs - майстор
gogoto написа:
:cry: Стана нещо лошо.
От предпоследната снимка без да искам допрях кабел 2 и кабел 3 докато има напрежение.
Сега лампите НЕ светят изобщо :) и нямам фаза.

Става въпрос за утре, като ще взема човека от където каже и ще го върна обратно там.
Мноооогоооо моля за помощ.
Щом пишеш нищо лошо не е станало :),...а другото трябваше да го направиш първо!
moimoimoi - майстор
щом между 2 и 3 е дало на късо то определено има залепнал бутон
на клема 2 от автомата се подава фаза за лампите
а на клема 3 през някой натиснат бутон автомата си взима нула а да тръгне,един вид старт
естествено ако има залепнал бутон на клема 3 винаги ще има нула и затова между 2 и 3 е гръмнало

пп
аз ти предлагам да пробваш следното
на новия автомат връзваш фаза,нула, и лампите,
не връзваш бутоните
някой автомати първоначално включват така че ако включи го изчакваш да си излючи
след това за момент закачаш бутоните и пак ги махаш,би трябвало да се включат лампите и да изгаснат след настроеното време.ако дотук всичко е така то закачаш за постояно бутоните и пак пробваш,ако не искат да гаснат лампите се търси дефектен бутон
Последна промяна от moimoimoi на пет мар 01, 2013 7:14 pm, променено общо 1 път.
gogoto - помощник
galin56 написа:
А тия кабели когато ги допря бяха вързани за клемите или бяха висящи - тоест откачени от автомата?

Бяха свързани към автомата и свалих само кабел 3 (те са дълги и го изпуснах, а той се лепна на кабел 2).
Преди това имах ФАЗА на кабел 1 и кабел 2 ВИНАГИ.
Сега има фаза само на кабел 1. Иначе апарата си бачка, защото си брои там и си цъка.
Просто НЕ свети нито една лампа.
Има нещо странно в тази инсталация, но за първи път отварям това табло от когато живея в този блок (11 години).

П.П. Отново моля за помощ с/у заплащане, защото дъртите в блока ще се изпоприбият вечер докато се качват.
Иначе вчера сложих светодиоднен прожектор с PIR датчик и си бачка супер.
Закупил съм и светодиодни крушки за целият вход, но не съм ги монтирал, защото имахме проблем със старият автомат.
Общо взето се опитвам да сведа общите разходи до минимум, но тук ударих на камък.
moimoimoi - майстор
дал си на късо и най вероятно контактната система на стария автомат е гръмнала и прекъснала
gogoto - помощник
moimoimoi написа:
дал си на късо и най вероятно контактната система на стария автомат е гръмнала и прекъснала
Нямам фаза на самият кабел който влиза в автомата.
Преди имах.
Ако сега имах фаза на кабела щеше да е автомата, но нямам фаза.
galin56 - специалист
Тъкмо щях да почна да пиша ферманите и видя че моймой ме е изпреварил. Много подробно ти го е описал =D> Просто прави всичко както той те съветва и ще видиш къде е проблема. Явно тоя автомат си го изгорил. Слагай другия и търси залепналия ключ. Ако се окаже че всички ключове са здрави и пак имаш постоянна нула - тогава не че искам да те плаша - но се е прецакала инсталацията -> кофти работа.

ПП: Странно - аз мислех че има хора с познания по електо от София във форума, ама явно на никой не му се идва до входа ти.
galin56 - специалист
gogoto написа:
moimoimoi написа:
Преди имах.
Абе Гого нали каза че на едно си имаш фаза - това ти е входа. 2 е изхода и отива към лампите. Ти сега нямаш на него защото си изгорил най-вероятно автомата.
moimoimoi - майстор
ако на нито една от клемите нямаш фаза провери за изгорял препазител
gogoto - помощник
galin56 написа:
gogoto написа:
moimoimoi написа:
Преди имах.
Абе Гого нали каза че на едно си имаш фаза - това ти е входа. 2 е изхода и отива към лампите. Ти сега нямаш на него защото си изгорил най-вероятно автомата.

Както казах и преди нямам супер познания, но като се замисля има много логика :)
Преди си имах фаза и на кабел 1 и кабел 2 независимо дали светят лампите или не. Така ли би трябвало да е?

П.П. Сега искате да ми кажете, че трябва да свържа новият автомат с премостена постоянна неутрала и АКО светната пак лампите да хукна по всички ключове из входа + апартаментите?
Няма да е трудно, защото сме 9 апартамента на 4 етажа (стига да не е в деветия, че не се обитава много често).
Как да разбера дали ключа е залепнал? :?

Тема "Смяна на стар стълбищен автомат... МОЛБА за СЕПШНА ПОМОЩ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: