• 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 115
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
brad4edat - специалист
Уж е 35$ доставката за 2-3 лампи. Така са ми отговорили.

Но трябва да им пишете на тези хора дали имат точно необходимите за вашите проектори лампи и колко ще ви струват!

Да, ние ще трябва да си ги фокусираме в рефлекторите и предполагам, че ще трябва да премахнем модовете за да запали оригиналния баласт на проекторите ни.
:partyman:
tv-servize - специалист
Здравейте , не мога да намеря винил триплекс нямат и във васкони.Искам да питам някой ползвал ли е плат и какъв е резултата.
Добър вечер,сдобих се с едно китайче Luxcine 100ih,ЛЕД осветление и набързо го разглобих да видя самия ЛЕД.Интересуваме дали ще мога да сложа друг по-мощен ЛЕД-СОВ например от 40W до към 100W като този:http://www.ebay.com/itm/10W-20W-30W-50W ... 14379%26,и да ползвам неговото външно захранване което е около 38В.
garvanat - специалист
Може ли да споделиш, сегашния лед колко W e. Според мен ще стане. Проектора е LCD, т.е. оптичния вход, там където трябва да насочиш светлината е сравнително голям. Според мен за да ти е по-лесно виж сегашния лед, кръгъл ли е или като тея квадратни. Виж му размерите и предцени. Може да се наложи да сложиш collimator (нещо като рефлектор), само че в твоя случай може и да имаш разгледай какво имаш налично и размерите. Скоро и аз ще поръчам такова. А за външно захранване, не съм много запознат, но се използват драйвери:
ето комплект:
http://www.ebay.com/itm/100W-White-High ... 2578685ed4

ето още един:
http://www.ebay.com/itm/100W-LED-Warm-C ... 460bb37312
Не зная на сегашния колко му е мощността но върши работа но все пак искам и да му увелича живота и яркоста,на сегашния му дават 20 000 часа работа,вътре в проектора си има колиматор и това не ме притеснява.От линковете който си дал и двата типа диода ми вършат работа,моя е правоъгълен и е със същото захващане към радиатора.притеснява ме само това неговото собствено захранване и захранването на новия диод ако реша да слагам един от двата.
brad4edat - специалист
Колега, виж точно колко вата е твоя диод, намери някакво инфо за него!!!

Ватове - W
Лумени - LM
Работно напрежение - I
Рботен ток - A

Ватовете на твоя диод са важни за да се види разликата между евентуалния нов и да се прецени дали фабричното охлаждане ще е достатачно да охлади новия по-мощен диод! Ако не го охлаждаш ефективно, ще изгориш диода!

Лумените са още по важни, така ще имаш някаква представа колко % увелищение на яркоста на изходната картина да очакваш!

I и А, W са от значение дали ще може да го захраниш с вграденото диодно захранване или ще трябва с външен драйвер!

Задължително намери точните характеристики на фабрищния диод, за да не останеш разочарован от крайния резултат ;)
Specifications
- Brightest LED projector in the world now
- 20,000 hours lamp life
- More than 85% uniformity
- 2 years warranty

Projection technology

LED+Single LCD Technolog

Brightness

2000(220 ANSI lumens LED projectors)

Brightness uniformity

85%

Resolution(native)

800x600, support 720P, 1080p

Contrast ratio

1200:1

High Definition

1080P, HD compatible

Noise

28dB

Lamp type

LED lamp

Lamp life

Normal mode: 20,000 hours

Power consumption

60W

Warranty

2 years' warranty( Lamp included)

Interface

HDMI/USB/SD-card/Composite Video / S-video / VGA/ Component video

USB: JPG, BMP format picture; MP3, MP4 MPEG2 format music; AVI, divx, xvid, MPG, MPEG format video.

SD-card: JPG, BMP format picture; MP3, MP4 MPEG2 format music; AVI, divx, xvid, MPG, MPEG format video.

Built-in TV tuner

Digital TV/Cable TV,това са данните който намерих за него в нета.Предполагам че диодите който колегата им е пуснал линк ще свършат работа,самия диод е закрепен към сериозен алуминиев радиатор с оребрение и медни тръби свързани с вентилатор,не мога да кача тук снимки на разглобения проектор,радиатора с диода и самия диод.
brad4edat - специалист
Явно вградения фабричен диод не е повече от 40w.
Едва ли оригиналното охлаждане на твоя проектор ще може да охлажда ефективно 100w диод без да се преработи. Разликата е двойна в мощностите.
Със сигурност фабричното захранване няма да се справи да захрани по-мощния диод, дори и да покрива напрежения за работа на 70-100w диод, ще работи под много голямо натоварване и ще дефектира (много вероятно).

Намери характеристиките на самия диод, тези дето си дал са на проектора и не вършат никаква работа. Особенно важно е да намериш Лумените- LM на оригиналния и евентуалния нов по-мощен диод.

Явно ще трябва да си закупиш и необходимия диоден драйвер заедно с диода (както е да линкове колегата), но незнам дали няма да се наложи да се модифицира охлаждането!
brad4edat - специалист
Аз мисля, че може и да си харесах нещо ново за мене - http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... ink:top:en

Не бях виждал преди година 100W диод с толкова много лумени! Ще му направя един специален оптичен тунел (фуния) отпред и ще събера светлината в точка ;)

ПС. Купих диода, и една оптика ще взема сега да ми се намира и ще има нови главоболия, как да фокусирам диода в малкия отвор на оптичната система на проектора. Лошото е, че точно зад гнездото с лампата е модула с захранването на проектора и няма как да мърдам назад, ограничен съм много в пространството. Може да се наложи да опитам с лаптопски радиатор да охлаждам диода, по-компактен е, ама дали ще върши работа:) Ще има развитие по темата след наколко седмици ;)
Това е лошото че няма никаква информация за лумените на фабричния диод,даже и като разглобих проектора да проверя диода за марка,модел нямаше нищо написано по него и корпуса му.Вероятно ще се задоволя с тези от 40вата който ги предлагат тук в България от АмараЛайт с отделен захранващ блок.
  • 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 115

Тема "Видео стена за 300лв възможно или не ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: