• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 47
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
iivanov - майстор
Стефане,има плодове.Обърни внимание след цъфтежа се образуват малки"доматчета".Не си ги забелязал щот са много малки и цвета им е като на листата.А соланина се образува от светлината.Затова според някакви евроизисквания картофите се съхраняват в чували от зебло.Само умниците българи ги слагаме в мрежести гаци. :-D
ArturDent - Почти Безобиден
stiv1961 написа:
По- горе бях писал за люти домати ама се пошегувах, де :-D , за камбите е сериозно.
Ти може и да се шегуваш, но доколкото знам е възможно.
Мисля че доматите и пипера са от едно семейство.
alsted - майстор
Stefan_62 написа:
... зелените картофи преди да станат годни за консумация ...
:shock: Та кога казваш узряват картофите :-D
Stefan_62 - майстор
alsted написа:
:shock: Та кога казваш узряват картофите :-D
Чети и разсъждавай правилно преди да коментираш, никъде не съм писал за "узряване на картофите", а "зелените картофи преди да станат годни за консумация". И това е относно съдържанието им на соланина.
hidrazin - майстор
Stefan_62 написа:
Чети и разсъждавай правилно преди да коментираш, никъде не съм писал за "узряване на картофите", а "зелените картофи преди да станат годни за консумация". И това е относно съдържанието им на соланина.
Нещо си в дълбоко заблуждение. Сега ако обясниш какво означава зелени картофи преди да станат годни за консумация. Това как трябва да го разбирам - че са още малки и неузрели или че не са обработени правилно за консумация???
:partyman:
infomar
Понеже не съм много навътре със земеделието, разсъждавам като лаик, но без да се заяждам и издребнявам - картофите си мисля, че стават за консумация от съвсем малки и с времето само нарастват, но по всяко време се ядат пържени и варени. Чувал съм само, че нещо имало в повече или по-малко в зависимост от фазата им на нарастване.
iivanov - майстор
Не виждам какво може да е освен съдържанието на скорбяла и въобще захари. :? А за соланина можете да си направите експеримент.Оставете картоф на пряка слънчева светлина и му гледайте сеира.След известно време ще позеленее, т.е ще имате картоф със соланин.Не съм сигурен, но май се разрушаваше от топлина.
ina84 - специалист
В картофите се натрупва соланин и позеленяват оставени на слънце.Тогава са опасни за здравето,но мисля,че като се обелят по-дълбоко няма проблеми.http://www.dar-center.com/article/?article=1269
alsted - майстор
Stefan_62 написа:
... зелените картофи преди да станат годни за консумация".[/size]
Определено ти е убягнало кога картофите са зелени ... :wink:
А те, картофите си съдържат отровни вещества и без да са зелени, колкото по "зрели" - толкова повече. Но да не задълбаваме (ще вземе някой да откаже и картофите :wink: )
Относно доматите - някога са се консумирали само зелени и се е смятало, че с узряването им ставали отровни и не смеели да ги ядат! Това е информация от баща ми (в неговото детство).
infomar
Колко често поливате разсада? Питам с цел да не го пре-овлажня.
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 47

Тема "Разсад в домашни условия." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: