Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
bladeroko - помощник
здравейте,
интересува ме какви са основните правила при лепене на стъклокерамична мозайка (2.5х2.5см), за да се получи добър резултат без криви фуги. Говоря за пластир с размер 30х30см като мозаечните плочки са залепени на мрежа. Има ли значение лепилото, ползва ли се мастар, как се работи при обли повърхности (напр. искам вътрешния ъгъл между 2 стени в душ пространството да е заоблен)?
благодаря
Последна промяна от bladeroko на нед мар 03, 2013 11:12 am, променено общо 1 път.
marmoz - специалист
bladeroko написа:
Има ли значение лепилото, ползва ли се мастар, как се работи при обли повърхности
Лепилото -по качествено ,да не се отлепят керамиките,може и без мастар ако си професионален плочкаджия,аз не съм и ползвах :) ,за обли повърхнодти основатана залепване трябва да ти е с идеална форма на формата /дъгата/ която ще приемат мозаиките ,т.е. ако основата ти е крива 90% вероятно и мозаиката да ти стане така :)
chapara - майстор
Още малко ровене по Форума би било добре, беше вече упоменато точно и как се прави. Не ми се повтаря :-D Научете се бре хора първо изчетете всичко и тогава питайте, толкова много нещо като история има чееееееееее....
VLADO66 - майстор
Има си специални лепила за такива покрития.
bladeroko - помощник
chapara написа:
Още малко ровене по Форума би било добре, беше вече упоменато точно и как се прави. Не ми се повтаря :-D Научете се бре хора първо изчетете всичко и тогава питайте, толкова много нещо като история има чееееееееее....
по принцип винаги търся дали няма подобна тема преди да пусна нова...обаче търсачката открива теми за циментова мозайка, но не и за стъклокерамика, а и нямам идея в какъв раздел евентуално някой е писал за това.
Последна промяна от bladeroko на нед мар 03, 2013 11:02 am, променено общо 1 път.
bladeroko - помощник
VLADO66 написа:
Има си специални лепила за такива покрития.
когато мозайката е прозрачна (стъклена) си мисля, че цвета на лепилото ще прозира отдолу. Какъв цвят лепило се ползва - бяло ли?
VLADO66 - майстор
Бяло-почти всички производители /Ардекс'Церезит'Вебер' и др./имат такива лепила за стъклокерамика,ползва се гребен 4-5мм.и се съблюдава отвореното време http://m.youtube.com/#/results?q=pool%2 ... &uploaded=

Тема "лепене на мозайка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: