Понеже темата се отклони от началното питанея разделих , защото стана интересно да научим повече за принципите на работа микровълновата фурна. Всеки може да сподели полезни идеи за експлоатацията и и за начините на работа.[/siz
Пазете се , при незаземена добре излъчва доста повече от GSM и е опасно за децата особенно !
Всички микровълнови са еднакви и работят на един и същи принцип ! Разликата им е в готовите временни отсечки за работа които са създадени на програматор. Най елементарното което трябва да се знае е че не бива да се поставя метал /това съсипва магнетрона/, "затворена" храна като яйце например или цял картоф /ще гръмне ... и омлетче.../, "намаляйки " , мощноста не е нищо друго освен увеличение на паузата в която тя не работи , т.е. всички работят на пълна мощност , но когато храната е твърда , а не течна ,трябва да се увеличи времето и да се намали "мощноста" респективно паузата в която не работи защото се стопля повърхноста до няколко мм и трябва време за да се стопли дълбочинно . Дано съм бил полезен !
 
 
										Последна промяна от romanpm на нед дек 30, 2007 9:47 pm, променено общо 1 път.
																			
															
																								
															 ). За затопляне на храна не включваи повече от 2-ра степен и повече от 2-ве минути и не използвай порцеланови чинии с метални инкрустации.
 ). За затопляне на храна не включваи повече от 2-ра степен и повече от 2-ве минути и не използвай порцеланови чинии с метални инкрустации.




 Не искам да спорим тук ,но все пак някой да знае как практически се намалява мощноста на магнетрон който генерира само при едно напрежение т.е. има включено и изключено положение нищо друго U не може да го вкара в режим на автогенерация ! Това не е газов котлон !
 Не искам да спорим тук ,но все пак някой да знае как практически се намалява мощноста на магнетрон който генерира само при едно напрежение т.е. има включено и изключено положение нищо друго U не може да го вкара в режим на автогенерация ! Това не е газов котлон ! 