Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
geraldo - напреднал
Здравейте колеги първо да се извиня,защото подозирам,че темата ми изобщо не е за тук,но не успях да измисля къде да я пусна.Проблема е следния забравихме във фурната свинско месо и когато го намерихме то беше вече на въглен!Сега из целиа апартамент се носи адска смрад!Всички врати и прозорци бяха отворени с часове,купих от спрейовете,които уж поглъщат миризмата(ароматизирщите) натопих кърпички с оцет и ги сложих в стайте,но ефекта е нулев!Кажете моля как да се справя с тази миризма!
anmoll - специалист
Когато загори котлона аз слагам щипка захар/върху котлона/ и включвам наново за да се разтопи захарта- винаги дава резултат. Пробвай и във фурната.
hygro - майстор
Проблемът се решава перфектно с професионален озонатор, който за няколко часа унищожава напълно и трайно каквато и да е миризма, включително след теч на фекалната канализация или след пожар, но за съжаление в момента не мога да ти предложа нашия, тъй като го върнахме заради повреда :sad:

Ако имаш достъп да лаборатория, откъдето могат да ти заемат озонатор, ще си решиш проблема. Изпълнявай инструкциите, защото това е изключително опасен прибор - можеш непоправимо да си изгориш дробовете, лигавиците и очите...

Има и начин с перхидролени пари, ама е прекалено опасно за експерименти...
geraldo - напреднал
Такава машина не мога да си набавя!Погледнах в нета и цените са умопомрачителни!А това със захарта е направо невъзможно-миризмата е адски силна и по-скоро вече е пропита в тапетите и в стените!!!Ако някой се сети за нещо друго нека да казва!
spanian - напреднал
След като има тапети в кухнята нормално е да са се напоили от миризмата ,те вече са мазни и с тази миризма .Имам една тъпа идея която няма да позволи на тапетите да отдават такава ... тънък пласт на дълбоко проникващ грунд (има евтин български такъв),ще запечати миризмата .Тегли едначетка на тапетите ,но не прекалявай с водата и меризмата в кухнята ще се изпари .
painmaster - помощник
Вероятно съм закъснял, но все пак

Пробвай да запалиш кафе на зърна в апартамента. Така май обезмирисяваха контейнери едно време колегите.
todor_velikov - специалист
:lachtot: е и как забравяте такова нещо -важното е че не сте направили пожар,другото ще се отмирише с яко проветряване най-добре и с някакъв вентилатор(най-добре който да изсмуква въздуха отвътре-навън,но става и с най обикновен)
Харалампи - специалист
painmaster написа:

Пробвай да запалиш кафе на зърна в апартамента. Така май обезмирисяваха контейнери едно време колегите.
Онези от марихуаната ли имаш предвид? Т
geraldo - напреднал
За протокола да ви кажа,че миризмата си стои и няма намерение да се измирисва!!!
geraldo - напреднал
painmaster написа:

И как по-точно се пали това кафе?Аз пробвах и 1.Гори много трудно и 2.мирише само на изгоряло,а не на кафе

Тема "Адска миризма-Как да я премахна?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: