• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 34
Съвети за начинаещи готвачи.
gogin - специалист
Stefan_62 написа:
Обещал съм на колегата на л.с., стига диска да е още на село. :?
Много благодаря писал съм ти на л.с.
didimitrov - помощник
Огнището няма коминче, просто резнах малко с флекса, колкото да има тяга за огъня.
filmatoplo - майстор
Моя диск ми го прати :prayer: -stefan4087

специалист

niki_bot - напреднал
Привет,колеги!Нов съм тука,но доста отдавна следя темата и май вече ще почна да ги сънувам тия "Валандри".Големи вкуснотийки правите брей! :?
Та ако позволите да поискам един съвет от :prayer: специалистите.
Направил съм си е такава скаричка:

Прикачен файл

sika 106.jpg

Прикачен файл

sika 098.jpg

Прикачен файл

sika 096.jpg
niki_bot - напреднал
Извинявам се но още не съм свикнал с изпращането.Та въпроса ми е дали на мястото на самата решетка/тя се окачва с карабинерчета/ е удачно да се закачи Валандар.В смисъл,че сте наясно при самото готвене с валандара ,когато се разбърква дали няма да е неудобно заради клатенето на синджирите.Иначе би било удобно,защото при повдигане на синджира можеш винаги да си регулираш температурата. Предварително благодаря :prayer: :prayer: :prayer:

Прикачен файл

sika 095.jpg
EDI - майстор
Ей, страхотно произведение си направил. :partyman: Ами ако му сложиш една по-дълга сглобяема дръжка, като бъркаш, можеш да си го крепиш с другата ръка и си готов.Иначе ще се клати, както правилно си мислиш.Ако само печеш, може да не слагаш дръжката да не ти се мота през пържолите.
niki_bot - напреднал
Нещо такова ми се мотаеше и намен в главата,но реших да се допитам.
Може пък някой да каже "а бе я не се впрягай и си :drinkers:
:-D
EDI - майстор
То това за впрягането ясно, пий си биричката :partyman: .Ама няма да можеш да си разбъркаш картофките без дръжка :-D .
stiv1961 - майстор
niki_bot написа:
Та въпроса ми е дали на мястото на самата решетка/тя се окачва с карабинерчета/ е удачно да се закачи Валандар.В смисъл,че сте наясно при самото готвене с валандара ,когато се разбърква дали няма да е неудобно заради клатенето на синджирите.Иначе би било удобно,защото при повдигане на синджира можеш винаги да си регулираш температурата. Предварително благодаря :prayer: :prayer: :prayer:
Направо уби коня с лопатата =D> Удачно е не, ами направо действай :) , може на диска да завариш само една дръжка и като обръщаш мезелиците или разбъркваш нещо само да придържаш с едната ръка. Ти и без това така процедираш и на скарата. Действай и покажи снимки на ,,стационарния валандар". Евала за труда, който си положил :supz:
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 34

Тема "Рецепти за ,,Валандар"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: