• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
colyo - специалист
Нищо сложно няма. В механото даже произвеждахме такива бормашини. Изчислявахме ги, леехме корпуса, масата и стиската, струговахме шайбите и шпиндела.......и въобще от до. Ако никога не ти се е отдавала техниката, ще ти е много трудно, дори и с много подсказване от наша страна. Във всеки учебник по "Машинни елементи" ще намериш всичко необходимо за твоя случай.
monilan - специалист
Ани, ако знаеш наблизо до теб магазин на ХЕС2000, прескочи дотам. Имат няколко различни по габарити настолни бормашини на Фар Тоолс и ако ти разрешат, спокойно можеш да снимаш карантията им, поне за визуална представа. В работата имаме една такава и не е никак сложна като конструкция. Както ти е описал един колега по нагоре, редуктора се състои от 2 ремъчни шайби, едната монтирана на ел.двигателя, другата на вала задвижваш главата на която се връзват бургиите. Всяка от ремъчните шайби има 5 степени, като чрез преместване на ремъка се определят оборотите на въртене. Ел.двигателя е закрепен на корпуса на шарнирна връзка, като чрез една малка пружинка се осъществява опъването на ремъка. Ако наистина имаш желанието да станеш инженер, най добре потърси от старите помагала по техническо проектиране по които се учеше едно време в механотехникумите. Там има всички основни неща, които ще са ти необходими за по нататъшното ти развитие. За да не стане както вика един колега: като знам какъв съм инженер, хич не ми се ходи по доктори. :lol:
profesionalist_wood - майстор
monilan написа:
Имат няколко различни по габарити настолни бормашини на Фар Тоолс
Тия от ХЕС откога започнаха да продават бормашини на Фар Тоолс? :?
Мноого отдавна не съм ходил при тях.
monilan - специалист
Прескочи до магазина им на Ботев, срещу гарата и сам ще видиш. :)
nikolson - майстор
Предполагам задачата е формулирана: Да се проектира, изчисли и начертае.....при следните параметри...
Според мене липсват нещата от многоточието,там са важните неща. В университета имахме преподавател, който пишеше тройка само за посочване на библиография.
  • 1
  • 2

Тема "Настолна бормашина ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: