Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
ivanovbg - майстор
Ще си остане във въздуха колега. Всеки знае че в по топлия въздух има доста повече влага отколкото в студения. Пък и ще се проветрява от време на време, нали? Лятото защо не мухлясва? Защото е напечена плочата отгоре и не кондензира, а влагата пак си я има и е повече даже. :partyman:
Pooh - майстор
ivanovbg написа:
Ще си остане във въздуха колега. Всеки знае че в по топлия въздух има доста повече влага отколкото в студения. Пък и ще се проветрява от време на време, нали? Лятото защо не мухлясва? Защото е напечена плочата отгоре и не кондензира, а влагата пак си я има и е повече даже. :partyman:
А ако не ни послуша "да си седи във въздуха" и хукне да бяга към студените повърхности?
А ако мине през картона, който пропуска влага, ватата, която също пропуска влага и стигне до "сложения плътно, без фуга фибран"?

Подчертавам - решението на "специалиста" е САМО фибран и то не от страната на помещението ... :wallbash:
Мислете малко бе хора - продуктите си имат предназначение. От разни плъзнали да се рекламират навсякъде, пишман-спецове - не е учудващо да прочета такива откровенни глупости, но не очаквах да бъдат подкрепени и от уж мислещи колеги.
ivanovbg - майстор
ivanovbg написа:
Сложи изолация отгоре с фибран и отдолу вата с гипсокартон.. Така тавана ще е топъл и по него няма да кондензира влага,
Аз не съм казал фибрана отдолу в помещението , а отгоре. Между тях е тавана. И според мен ще е най добре отдолу да си остане както си е, след като се обеззарази с белина и се боядиса наново.

Но пък сега е още студено и аз бих изчакал поне към края на март с ремонта. Малко съм зиморничав :-D
kapeto - помощник
Вадим Владимиров написа:
Колегата "POOH" ясно ви попита:"Къде ще се дене влагата и каква е ролята на фибрана?" Нещо да отговорите по този въпрос.
Ролята на фибрана е такава,че няма да позволи да се срещнат топло и студено в плочата,а именно от това се получава мухала.Определено ще е по добре да сложи и от долу изолация,но ако се постарае добре отгоре с фибрана ще реши проблема.
mitakis - напреднал
Pooh написа:
kapeto написа:
По принцип може да се оправи мухала,като сложиш фибран отгоре върху плочата и да се шпаклова,ако няма много движение горе,но трябва да се нареди без фуги и да се вкопае малко във външните стени.Така ще избегнеш ремонта вътре.
:irre: :klatsch: :klatsch: :klatsch:
Я обясни с думи прости - къде ще се дене влагата и каква е ролята на фибрана?

Аман от Чули-недочули "специалисти"!
еми как къде.. между тавана и фибрана. няма да се вижда :tonqe:
колеги мисля че фибран и всякакъв друг вид топлоизолации, шпакловки и т.н. имат смисъл ако влагата е от конденз, ако влагата идва отвътре (от влажен въздух в помещението) решението е или влагоуловител или намиране и отстраняване на източника на влага.
marmoz - специалист
bgdido написа:
БЛАГОДАРЯ на всички за съветите,но ако има и други варианти чакам!!!
За 250 кинта си зимаш влагоуловител и зимата си дърпаш влагата да не ти лепи/мухали/,лятото по отворенко :-D /проветриво/ иначе топлоизолация ,но с нея и без нея ако е мн. влагата не става :-D
Чаро - Акълия
Наблюдавам една стая с изолация (стиропорен тапет 10мм) на външните стени от има няма 10-12години. Горното помещение се отоплява.
Стените са бледо жълт цвят, тавана бял. Мухъл няма, но има странни жълтави петна по тавана от стената към средата на тавана. Все едно струйки вода са се стичали по хоризонталния таван... Трябва да го снимам.

Моето мнение е, че дори и да се положи изолация НАД плочата, конденза и мухъла ще продължат. Бетонната плоча се явява термомост и то сериозен, макар че е с малка дебелина.
Вътрешната изолация си има някои правила, пренебрегването на което и да било от тях се проявява след време. От там и противоречивите мнения за свойствата и.
Pooh - майстор
kapeto написа:
Вадим Владимиров написа:
Колегата "POOH" ясно ви попита:"Къде ще се дене влагата и каква е ролята на фибрана?" Нещо да отговорите по този въпрос.
Ролята на фибрана е такава,че няма да позволи да се срещнат топло и студено в плочата,а именно от това се получава мухала.Определено ще е по добре да сложи и от долу изолация,но ако се постарае добре отгоре с фибрана ще реши проблема.
Пак не разбрах къде ще се дене влагата от ВЪТРЕШНИЯ въздух?
Къде ще кондензира и защо?
Защо се появява мухъл изобщо?
gechev - специалист
Уважаеми bgdido, настояваш за помощ от форума но не си описал правилно твоето положение. Имам вътрешна изолация и неизолиран таван и само толкова. За да ти помогне наистина някой би трябвало да отговориш на следните въпроси: 1. От какъв материал е стенната ти термоизолазия и колко е дебела? 2. От какви и от какъв тип са изграждащите елементи /керамични тухли, единички, решетъчни или газобетон/и дебелината на зида /питам защото по снимката в дясно има мухъл точно над прозореца, което си е на стената/. 3. Сухо ли е подпокривното пространство? Едно е само ясно, че нямаш изолация на тавана и има кондензна влага превърнала се от топлината в мухъл. Мухъла е гъба, развиваща се от спори в присъствието на влага и топлина. Пух и Вадим правилно според мене насочват темата за разрешаването на твоя проблем, но аз не съм сигурен, че той е само в тавана.
ANGELI - напреднал
tysonlkr написа:
Прави каквото си решил. Всякаква изолация каквато и да е ще ти свърши работа. Моето предпочитание е за вътрешна с вата и картон :wink:
това ти е варянта и после отгоре ако искаш вата ако искаш стиропор с фибрана ще я запечаташ мн. и ако още чакаш отговори ето го и последния сложи си климатик на покрива :-D

Тема "Мухъл по тавана???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: