• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Благодаря за разясненията, kozl
Ще се възползвам от това, което съм разбрала при покупката
hidrazin - майстор
Общо взето ако ще вземаш от тази марка и серия е добре да заложиш на 204.
:partyman:
Krass - майстор
С тези помпички 400 квадрата силно пропусклива почва, жената ще ги полива една седмица. Насочете я към помпа с по-голям дебит. 3кубика на час са нищо.
kozl - майстор
То може и с потопяема помпа да се полива гравитачно, но ако помпата е "Вило" или "Сити", с които съм работил и са се доказали пред мен - Няма да е по-евтино
Не е проверен дебита на сондажа. Може да се получи мощната помпа да е с по-голям дебит от този на сондажа и ще остане излишно мощна. Освен това при работа с постоянно засмукване на въздух помпите се износват най-много.
Когато дебита на сондажа е малък и недостатъчен за поливка се добавя резервоар. Помпата целодневно пълни резервоара, а от резервоара се полива (гравитачно ако е на по-висока кота, с помпа ако е вкопан).
Друго решение е капково напояване с маломощна помпа.
Krass - майстор
ръчно набивана тръба в земята
Не е сондаж. Вероятно е тръба 1 1/2". Според мен най-добре ще е помпа от типа на Вида 4. 1 1/2" на 1 1/4"
:) Здравейте
Влизам за да се отчета какво направих с помпата и да благодаря на всички за доброто отношение и за съветите ви.
Бях споменала, че ще имам с мен човек при покупката, за когото смятам, че е компетентен по въпроса с поливането на същата такава почва, но попитах и тук, защото исках и други мнения по въпроса. Та човекът ми намери втора ръка Вида 4 на добра за мен цена.Помпата беше изпробвана, работи. Много важно за мен е, че има вода в тръбата /опасявах се от противното/. И живот и здраве ще поливам от началото на юни нататък.
Още веднъж благодаря и ви пожелавам здраве.
  • 1
  • 2

Тема "каква помпа за сондаж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: