• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ArturDent - Почти Безобиден
И лай.н.а (ооопс) и кръв/яйца са слагали.
Заради протеините в тях, лепне и дава еластичност. Абе като днешните "фибри".
masterval - майстор
Това с кравешките лайна и слама се е правило вместо стиропор. Но отвън. Отвътре, всички знаем, се използва фибран.
Тези години се върти едно филмче по канал ВериДиско за построяване нейде из Британия на вила изцяло по римски тертип. Там се мажеше с ръце и лайна.
Бат Иво - специалист
kossis написа:
Това рабица или камъш какво точно е ?

Рабицата съм я чувал, но не знам какво е.

в нета излиза мрежа за рабица. За камъша е некво разстение.

Ми то тогава или има и гипс в рабицата или как ще стане номера ?
Гипса ще "изяде" рабицата!Може но ако се маже с вароциментов или циментов разтвор.
Ако са дървени греди или дъски има и друг начин .
Наковават се пирони или винтове и се маже !
Може да се наковат по на рядко и да се овърже естествен канап по между пироните при липса на рабица и наличие на канап.Става и с тел.Продават и фибри или чоп.
П.п. Поради невъзможността да се получи спойка между дърво и измазващи материали , то пироните или винтовете са задължителни!
Бат Иво - специалист
Не винаги е нужно да тичаш до магазина и да купуваш!
По някога е по добре да разровиш мазето,тавана или гаража.
С шепа пирони ,канап или тел ще свършиш същата работа.
П.п. С купуване всеки може с акъл и заместители -малко!
kossis - специалист
В крайна сметка, ако измия варта от тавана с гъба, после грундирам с грунд и шпакловам, няма ли да стане номера.
На пръв поглед, там където е паднала варовата замазка-пада на парченца от тавана, има пукнатини и отдолу има нещо като шпакловка-стой гладко. Номера е не да изрутвам всичко и да си създам двойна работа, а да използвам хватката че варта се мие и с грунда после да я запечатам и свържа с гипсовата шпакловка без да станат юфки.
VLADO66 - майстор
Зависи колко са ти големи дупките след остъргването.Ако е малко/до 2-3мм/ може да го финосаш след грунда с колоркит.
kossis - специалист
Точно де, ако само го измия и не падне това дето е шпакловано преди, може и да мина метъра.

А дали може да се използва тая мрежа дето я ползват за външни изолации и лепене на плочки по стени и тнт за подсилване с гипсовата шпакловка. Не знам Тя е стъклено-влакнеста ли ?
До сега съм работел с такава с циментова шпакловка, на стени.
EDI - майстор
Може, дори е препоръчително.Така ще стане здраво и дълго няма да имаш проблеми.
VLADO66 - майстор
Така наизуст е трудно да се каже особенно при незнайна носимоспособност на основата,защото при полагане на мрежа имаме вече 3-4 кг/м2.За да не береш ядове с прозиране при боядисването на стените и таваните може да ползваш бяла шпакловка като тази - http://marisanbg.com/bg/teraflex-byala- ... Tde1Dd4Dlc
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Варова или гипсова мазилка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: