• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 34
Съвети за начинаещи готвачи.
a_anastassov - специалист
niki_bot,
=D> Хубава скара.

PS "Клатенето" в някои случаи (не в този) е много приятно. :-D
niki_bot - напреднал
Благодаря ви за отговорите.През уикенда смятам да ходя на лов за дискови брани :-D
Смятам че ще си намеря,защото и аз и милото сме си "селски чада", нищо че уж се водим граждани.
След това се мятам при вас в "джаза" и то естествено придружено с фото. :partyman:
bulhomes2 - майстор
=D> =D> =D> Страхотно влизане във форума. Трябва да знаеш, че валандера работи веднага след запалването на огъня. При първото ми представяне с него другите ми викаха да чакам докато станела жаравата (като за скара) и яко се ококориха като видяха, че току след запалването на огъня нахвърлях трътките в него и те си почнаха да се пържат...
batkotony - специалист
niki_bot написа:
Благодаря ви за отговорите.През уикенда смятам да ходя на лов за дискови брани :-D
Смятам че ще си намеря,защото и аз и милото сме си "селски чада", нищо че уж се водим граждани.
След това се мятам при вас в "джаза" и то естествено придружено с фото. :partyman:
Браво и от мен! =D>
Ползвал съм такава скара и ако позволите ще дам и аз един акъл по отношение на клатенето.Може да се сложат две планки с разпробити дупки или куки,които да се захващат от две от страните на валандара и за два от прътовете на триногата и тогава ще се стабилизира достатъчно.Може и със синджири,но тогава трябва да са от трите страни...Няколко дупки на прътовете на триногата за различните височини и готово... :partyman:
stiv1961 - майстор
batkotony написа:
Ползвал съм такава скара и ако позволите ще дам и аз един акъл по отношение на клатенето.Може да се сложат две планки с разпробити дупки или куки,които да се захващат от две от страните на валандара и за два от прътовете на триногата и тогава ще се стабилизира достатъчно.Може и със синджири,но тогава трябва да са от трите страни...Няколко дупки на прътовете на триногата за различните височини и готово... :partyman:
А може и амортисьори от пералня да сложи :-D , извинявай batkotony не се сдържах :) . Това с планките и на мен ми дойде като идея, даже няма смисъл от регулиране на височината. В другия форум колегите са доказали/ експериментално :) /, че разстоянието между земята и валандара трябва да е 25 см. И повечето пиростии ги правят с такава височина.
batkotony - специалист
stiv1961 написа:
А може и амортисьори от пералня да сложи :-D , извинявай batkotony не се сдържах :) . .
Ах,тиии... :-D
Това с амортисьорите ме изкефи.Чудя се обаче,ако е от по-големите размери дали не трябва да са от Трабант... :lol:
Теди - специалист
Хиляди благодарности на колегата stiv1961 от когото днес се сдобих с ценния диск от брана, който ще превърна във валандър в най-скоро време. :prayer: :prayer: :prayer: :drinkers: :partyman: :prayer:
batkotony - специалист
Теди написа:
Хиляди благодарности на колегата stiv1961 от когото днес се сдобих с ценния диск от брана, който ще превърна във валандър в най-скоро време. :prayer: :prayer: :prayer: :drinkers: :partyman: :prayer:
Значи отърва кожата Стив,няма да е следващата кулинарна изненада на благоверната ти,Теди... :-D
Със здраве да си го ползвате валандара и да знаете,че Стив е кадемлия-на мен също той ми го изпрати и нямам пропаднало ястие,да не говорим колко пъти е спасявал вечерята с инцидентни гости... :partyman:
stiv1961 - майстор
batkotony написа:
Значи отърва кожата Стив,няма да е следващата кулинарна изненада на благоверната ти,Теди... :-D
Прехвърлих топката на Теди, сега той да му мисли :)
Съни - специалист
Стив много благодаря и от мен за армагана. Тато веднага я кръсти летящата чиния и я понесе на Трън да умуват великите инженерни умове каква ще я творят. Аз съм пас до тогаз. После ще клюкаря хихи.
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 34

Тема "Рецепти за ,,Валандар"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: