• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 23
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
stivemaster - майстор
Да ти го дефинирам - елемента посочен със стрелка във приложената картинка ,служи за греда и носи подовата плоча като е подпряна на останалите елементи от вградената конструкция - колони от двете страни на вратопрозореца . Освен носещата функция ,тази вградена конструкция има и втора ,хоризонтално укрепваща функция ,посредством подпрозоречната част от панела.

Прикачен файл

132881-1.jpg
Ето това
132881-1.jpg (26.34 KиБ) Видяна 4501 пъти
jekasus - майстор
А тази част на панела под прозореца каква роля играе? Щото обикновено това къртят при приобщаването на терасата.
fox_vt - майстор
Ами той каза хоризонтално укрепване един вид да не се наклони блока по дължина на фасадата :) И казваш че като ги няма "колони от двете страни на вратопрозореца" трегера не си върши работата така ли излиза.Лошото в сценария е че няма случай на проблем със въпросния трегер както и въобще със тераса като изключим падналите панели в края на блока вследствие на разрушителното действие на вода и некадърни заварки.Както и да е няма да споря като дойде голямото земетресение което ще гътне 90 % от панелките тогава ще можете да кажете -нали ви казах .... дано обаче не паднат и 90% от новото строителство че :|
ribnikolaevi - майстор
stivemaster написа:
Колега през цялото време не разбираш за какво става въпрос нали ,мислиш за "джаАба и да не излезе че отстъпваш . Само че аз участвам в тази тема, само и единствено за да покажа на другите които четат ,какво точно им казваш ти и другите които мислят като теб.
Изобщо не ме интересува какво мислят феодалните старчета срещу пари ,а интересно е мнението на практикуващите ви колеги .
Щом като смяташ ,че тези които в този доклад са казали ,че основен дефект в ЕПЖС сгради в България ,е - "отстраняването на фасадни елементи и отсъствието на фасадната греда ,НОСЕЩА подовия елемент" ,днес можеш да ги убедиш да кажат обратното в писмен вид ,кой мислиш че ще ти се върже на баса ???
Най ме притесняват хора които за пари ,са готови на всичко ....
Щом нещата се опростиха до толкова ,смятам че развръзката на темата е налице ,очевидно няма какво повече да си кажем, всичко което някого го интересува се вижда .
Останете си със здраве.
Отказвам да споря с радио.
Факта, че съм готов да заложа пари, а ти се озмъкваш като мокра връв вероятно говори нещо на публиката.
Относно кой колко практикува - феодалните старчета, както наричаш хората, без даже да си наясно с имената им (някои на 45 години) изкарват доста кинти с проектиране и инженеринг. Включително за зад океански дестинации. Ама това няма значение. Криеш се зад фразата феодални старчета и само наливаш масло в огъня. Мисля да те оставя да си го правиш на воля защото, както са казали, ако един умен и един простак започнат да спорят, след половен час не може да се различи кой от тях какъв е.
Относно другите четящи, те вероятно са достатъчно интелигентни за да могат да си направят изводите. Како и могат да си направят собствено проучване при някой колега какво може, какво не. Бюра и колеги на свободна практика колкото искаш.
stivemaster - майстор
Определението ,което ползвам за описателно за научен кадър ,съм го взаимствал знаеш от кого и е едно намигване ,ама ти нещата ги взимаш издълбоко и ...
А иначе си прав ,нека хората които ги интересува ,да се консултират само и единствено с този ,които е готов да си сложи подписа отдолу ,а тук да обсъждаме само как принципно стоят нещата.Иначе мнения всякакви http://pa-media.net/new/news.php?extend.1543.12 или пък http://www.trudipravo.bg/index.php?Item ... &task=view
А относно какво си готов да заложиш и какво доказва това, ще ти кажа и друго - в нашата държава освен в обсъжданата свера ,интересни обрати можеш да наблюдаваш навсякъде ,направи си примерно следния експеримент, заведи детето си на спешен очен кабинет вечерта и виж дали ще получиш очакваното ,нормалното ,човешко отношение и това което предполага Хипократовата клетва или ще се случи нещо пошло ,гадно и ненормално !!! После помисли ,какво ще е нашето отношение към студения пресметлив и алчен доктор и каква ще е неговата версия за това че "и той трябва да яде" и т.н. Така че едвали ,критерия е само професионализъм ,очевидно основната слабост е тази ,че става дума за човек ,а той може да има най различно разбиране за съвест и достойнство когато стане дума за пари.
Мога да приема професионално мнение на инженер конструктор (конструктивно становище) ,които решава задача с промени в конструкцията САМО, ако КОНКРЕТНО НА МЯСТО е заснел изходните си данни - в случая с панелката - номенклатура на ЕПЖС ,особености ,състояние на конструкцията, допустимост на промяната ,мерки и технология за извършването и предвид повишения риск при работа в обитаема сграда .След коректно обсъждане на тези фактори ,съм напълно убеден че инвестиционния интерес ще отпадне и до по нататъчни действия няма да се стигне.
За сметка на това ,ще може да се обсъди единствения възможен вариант (дори и в този доклад от линка по нагоре е даден) за остъкляване на балкона или лоджията еднотипно ,като вид на конструкцията, цвят и качество на влаганите материали (скоро всички архитекти ще получат такова указание и надяваме се ще започне спазването на архитектурните планове ,така както е в цял свят). В никоя западноевропейска държава ,не може собственика на жилище сам да решава ,как иска да му изглежда балкона ,какъв цвят да е топлоизолацията и каква да му е дограмата (като клас и камерност).
Знам как ще се приеме това сега разбира се :mrgreen: ,на повечето хора абсотно нищо не им говорят понятията - Застроителен и регулационен план или ,Квартално застроителен и силуетен план ,ПУРНЕС и за какво точно се отнасят ,но ако искаме към нас да се отнасят предвидимо ,коректно и да имаме права ,не трябва ние да сме некоректни ,да действаме в условията на самоуправство и да не ни пука за правата на другите.
8180 - майстор
tisho_g написа:
След 6 месеца по мъките и 450лв. имам разрешително за строеж
tisho_g написа:
и проект и констуктижвно и подписите на 2/3 от съсобсвжениците
Аз нещо пак не мога да вдяна - според мен:
1. Колегата tisho_g е СПАЗИЛ ВСИЧКИ ИЛИ ДОСТАТЪЧНО, според местната община, ИЗИСКВАНИЯ.
2. ПОНЕ в неговия случай, желаното преустройство е ВЪЗМОЖНО, според овластените за такова решение служби.
3. Колегата tisho_g БИ ТРЯБВАЛО ДА Е ПРИМЕР за други в ТОЗИ ФОРУМ.

Каква е целта на ПОВТАРЯЩИТЕ СЕ спорове в темата, странно подкрепяни с белетристика от провинциални медийки, пак?
И да, подкрепям и подчертавам ФАКТА за постигнатото по ПРАВИЛНИЯ НОРМАТИВЕН ПЪТ в конкретна ситуация.

Напомням на колегата tisho_g, че самоизтриването на постове противоречи на Правилата и предлагам накратко да припомни за какво точно е получил "Разрешение за строеж". Тъпо е 9стр. полезна тема да увисне с неясен край или да "започва" отново - язък за старанието на участниците.
stivemaster - майстор
Г-н модератор ,аз смятам че преди да обявите колегата за пример ,е наложително , ако това не ви дразни ,да покаже пак какво е смятал да направи и направил ,какво е постановил архитекта на района ,в строителното разрешение и ако може да качи снимки ,за да преценим дали това е "ПРАВИЛНИЯ НОРМАТИВЕН ПЪТ в конкретна ситуация".
Ако почтеността е движещата сила на действията ви ,това би приключило темата и би ни спестило "ПОВТАРЯЩИТЕ СЕ спорове в темата"
8180 - майстор
stivemaster,
Колега, ти четеш ли изобщо или се считаш длъжен да реагираш заядливо. Точно над теб:
8180 написа:
Напомням на колегата tisho_g, че самоизтриването на постове противоречи на Правилата и предлагам накратко да припомни за какво точно е получил "Разрешение за строеж". Тъпо е 9стр. полезна тема да увисне с неясен край или да "започва" отново - язък за старанието на участниците.
Ако имам някакъв пропуск, той е, че не съм упоменал СПЕЦИАЛНО твоето недоволство от изтриването на първите постове, по-горе в темата, но съм ГО ОТЧЕЛ.
Споменах по-горе и за неясната роля на "използваните връзки", които БИХА могли да размият законните положения.
ТИ ЗАЩО, още в началото не поиска да видим това Разрешение, вместо да го оспорваш "на тъмно", по принцип, със съмнителни линкове, в твой стил.

Предложи по-добра реакция, ако можеш. Моите виждания за ВРЕМЕНЕН БАН явно не работят - ще се коригирам.

Остава ми неясна и претенцията "да преценим дали това е "ПРАВИЛНИЯ НОРМАТИВЕН ПЪТ в конкретна ситуация". Аз, като по-прост, предпочитам да се доверя на хората с ЦЕНЗ и ЛИЦЕНЗ за техническите въпроси - мисля, че е законно.
stivemaster - майстор
Чета ,чета неяснотата се състои в това ,че нищо освен заявление за получено строително разрешение не сме видяли ,дори снимките не могат да се виждат много отдавна . Аз имам мнение което според мен е единственото законно и ако това е решение ,бих предложил да изпратим отворено писмо до техническа служба или някоя РДНСК в голям град и да публикуваме отговора .Ако той е различен от моето мнение мога да се извиня на всички засегнати.
А иначе се учудвам ,всички с различно мнение ли ще баннете г-н модератор ,това ли е начина да водите дискусия ? Досега не ми се е случвало ,някой да се възползва от репресивна мярка която му е достъпна ( отстраняване на опонента ) при липса на доводи ,защото вие участвате в темата не като модератор ,излагайки доводи по същество.
8180 - майстор
stivemaster написа:
Аз имам мнение което според мен е единственото законнои ......
Хайде, моля, да не ни разменяш ролите.
Ти си този, който ИМА "ЕДИНСТВЕНО" МНЕНИЕ и не търпи чужди, дори от хора с по-висок ценз, дори и след обявяването на полученото Разрешение.
Не ми се проверява, но всичките ми (или почти) мнения в темата са основно Модераторски, включително и такива, подкрепящи ТВОИТЕ призиви за законност - единственото, което лично бих могъл да кажа по съществото на темата. От строителни конструкции не "вдявам", а твоите квалификации намирам за произволни.

Хич не ми излизай с дребни номерца - санкционирам и ще продължа да го правя при НАРУШЕНИЕ на Правилата и непочтено отношение към колегите.

Престани да се заяждаш с участниците и Форума - като не ти харесва нивото, просто не участвай. Намери си по-добър и компетентен такъв.
За забележки и оплаквания от Модераторите ползвай предвидения ред.
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 23

Тема "Въпрос за приобщаване на тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: