• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 127
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Христов моля да бъда извинен ако ти се е сторило че подценям нещо над което си се трудил , в смисъл с математиката и сметките :) , все се каня да звънна на производителя и да му задам уточняващи въпроси относно -нашите спорове -в кавички :) .Скоро ще монтирам ИВГ , та ще си поиграя този път и с теглене на пусканите пелети по време на работа в различните % -да видя как се изменя тази величина :wink: .Ще монтирам и нейна конкурентна горелка -също с модулация -показваща обаче киловати вместо % :) , но както каза Лазар това ще го разискваме в тема за самата друга горелка .
hr.hristov57 - специалист
Филматопло, няма за какво да се извиняваш, аз съм по-широко скроен,а и до известна степен си прав! Падат ми бленкерите,когато някой се опитва да ме прави на луд, както в случая с ПЕЛЕТКО,който дори не си пише името.
lusynik - специалист
Няма смисъл от тези спорове.С новия софт се задават киловати,12-13-14.......20,21-колкото е нужно.Турбинта също модулира.Поздрави!!!
filmatoplo - майстор
:supz: Разгеле , Люси :) има ли нова информация като инструкции качени в нета :? :) .
lusynik - специалист
Може да управлява и втора помпа...... :finga:
idunno - специалист
:-D гениална технология :-D :-D :-D ...
filmatoplo - майстор
:) Навремето сина ми като ми кажеше -татко купи ми маратонки- 50 лв , веднага го питах -маратонките с радио ли са ,или с електронен часовник -за тези пари :wink: Та след време-в бункера ако сипеш кило брашно и 2 яйца -горелката ще ти направи баница :-D (малко заприлича на подписа ми :wink: )
hr.hristov57 - специалист
То тези сметки колега въобще нямат нищо общо с истината понеже тези числа 5,6 и 66 и т.н не са същата стойност в секунди
а иначе за модулиращите горелки ще цитирам закона...... "3.2. модулираща горелка.
Горелка, при която производителността може постоянно да варира м/у най-високите и най-ниските стойности."
Винаги работите с догатки а не с факти и преки впечатления!

Peletko, след като твърдиш,че тези сметки нямат нищо общо с истината понеже числата 5 ,6 не са стойност в секунди то какво са?? Криптирана информация за да не открадне някой „патента” или самия ти си противоречиш??
В режим „автоматична настройка”,както пишеш в отговора до CHOCH са вкарани в контролера – цитирам „т.н. горивни таблици,които задават времената на работа на нашнека(подаване на пелети) и пауза на шнека.... ,но тези таблици са валидни само при СТАНДАРТНИ ПЕЛЕТИ !!!”
Впрочем, прочети си предишните писания и самия ще се убедиш в собствените си противоречия- относно обратната връзка , стандартните пелети, ламбда сонда и т.н. Що се касае до модулацията, то на колегите от форума им стана ясно колко въпросната горелка е модулираща и какво в същност е режим 10% .
Понеже твърдиш,че работя с догатки, а не с факти ето един факт- управлението на въпросната горелка ИВГ много, ама много ми прилича (но само по описание) на управлението на ОРОР биокомфорт 30 с Датската горелка „NBE”, само дето „глупавите” датчани не са се сетили, че могат да го направят с логически контролер и са се „набутали” да го правят с микропроцесор. Там минималната мощност е 3 Квт и са действително 10% от максималната - 30Квт,
filmatoplo - майстор
Аз преди писах че цифрите за -пелети минимум и пелети макс -са в грамове , естествено -пелети пауза е в секунди ,още не съм питал завода за истината :? :) .Но както и да е , спазвайте инструкциите за настройки и монтаж на горелката ,наклон на шнека 45 гр , ползвайте що годе качествени пелети и горелката ще работи безпроблемно :) .
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 127

Тема "IVG S 40" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: