• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
mladenvasilev - специалист
Здравейте...може ли някой да ми помогне с съвет относно къща която се води 1 етажна(не знам защо) но всъщност си има 2 етажа разделени с гредоред...1 вият етаж е на около може би 50 см под кота 0 и затова може би я водят едноетажна, но както и да е.
Въпрса ми е възможно ли е да се махне гредореда тъй като е много стари скърца а и е ниско и да се налее бетонна плоча. В същото време ако се махнат дъските мога ли да повдигна и нивото на етажите (първия е не повече от 2.,20 м). Как става, скъпо ли е ... Трябва ли да се правят допълнителни колони за да не падне къщата и др.... разрешително за строеж необходим ли е..
Ако някой знае нещо по проблема , ще съм му много признателен да го сподели.
предварително благодаря
inkovsv - специалист
Ако искаш всичко да е законно ти трябва архитектурен и конструктивен проекти,които узаконяваш в общината.
а относно ремонта
inkovsv - специалист
Всичко може да стане,но първо уточни законно или незаконно.
законно е за предпочитане...но в крайна сметка ако много ще ме размотават мога да го направя и неофициално...съжалявам но не сам направил още снимки...
housedoktor - майстор
Приятелю,на твое място бих оставил гредореда.От опит знам ,че тези конструкции са много здрави.По скоро вкопай още малко ,импрегнирай всичко,ако се налага укрепи малко.Според мен скърца дюшемето,а не пода.Иначе се подготви за около поне 10 тона бетонна плоча /с това товариш основите/изпрати снимка,аз ще постна също мое решение на проблема
P.S. работил съм по къща на гредоред строена 1400 и някоя си година!!!!!Не се плащи от дървото като материал
Последна промяна от housedoktor на пет дек 28, 2007 5:39 pm, променено общо 1 път.
имаш предвид да изкопая нивото надолу ли...няма ли така да се наруши основата... но все пак и това е вариант
и все пак на самия въпрос..Как????
housedoktor - майстор
Да ,да изкопаеш малко.За основите ако внимаваш не е страшно/обикновенно на старте къщи са около 70 см надоло /Ако те смъщава се укрепват-на малки участъци и и на диагонал.Изливаш подложен бетон с армировка и хидроизолационна мембрана .Това на снимката е къща на 170 г с същият проблем.Повтарям: гредите трябва да са здрави.Ръбчето ,което се вижда е укрепване на основи и хидроизолация

Прикачен файл

DSCI0179_hf.JPG
DSCI0179_hf.JPG (142.43 KиБ) Видяна 11988 пъти
Profi Stroi - специалист
Защо не сложиш сух под
  • 1
  • 2

Тема "мога ли да заменя гредоред на къща с бетонна плоча...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: